Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 18:38

Επίσκεψη παιδιών από τα Χωρία SOS στο δημαρχείο Πύλου Νέστορος

Γράφτηκε από την

 

 

Στα πλαίσια της φιλοξενίας μιας ομάδας παιδιών από τα παιδικά χωριά SOS, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μικρών μας φίλων στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Πύλου-Νέστορος την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011. Η συνάντηση έγινε παρόντος του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κο Δημήτριο Καφαντάρη, του Διευθυντή του παιδικού χωριού SOS Βάρης Αττικής κο Πέτρο Παπαδάκη, των συνοδών  των παιδιών κα Μαρία Μηλιδώνη και κο Παύλο Σαλίχο, και της ψυχολόγου και υπεύθυνη συντονισμού της διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου μας κα Φωτεινή Αρβανίτη.

Ο κος Δήμαρχος επεφύλαξε ένθερμη υποδοχή στους νέους φίλους μας εκφράζοντας έμπρακτα την ανθρώπινη πλευρά του Δήμου για την στήριξη των νέων αυτών παιδιών. Ο κος Καφαντάρης αναφέρθηκε στις ιστορικές καταβολές του Δήμου μας, στις μάχες του Ναυαρίνου και του Μανιακίου που είναι γνωστές στα παιδιά από το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα επικεντρώθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς, όπως το Ανάκτορο του Νέστορα, τα Κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης, καθώς επίσης και στις προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής μας στα πλαίσια προστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αφύπνισης των παιδιών σε θέματα του φυσικού περιβάλλοντος.

Με το πέρας της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι μας ευχαρίστησαν τον κο Δήμαρχο για την αξέχαστη φιλοξενία που τους προσφέρει απλόχερα η Δημοτική Αρχή Πύλου-Νέστορος. O κος Δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο με τις ευλογίες του οποίου πραγματοποιήθηκε η φιλοξενία των παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS στο Ιερό Προσκύνημα της Σγράππας στη Γιάλοβα και στον Αρχιμανδρίτη Ιερεμία Καράμπελα που με ιδιαίτερη στοργή και φροντίδα ανέλαβε την φιλοξενία και περιήγηση των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή.  Ο κος Καφαντάρης ευχαρίστησε τους συλλόγους και τους ιδιώτες του τόπου μας που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια , αλλά και τους ίδιους τους φιλοξενούμενους μας γιατί αποτέλεσαν μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας,  διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο Δήμος θα είναι πάντα στο πλευρό τους, προσφέροντάς τους μια μεγάλη αγκαλιά καθώς τα παιδιά αποτελούν αναμφισβήτητα ζωντανό κομμάτι προόδου και κεφάλαιο επένδυσης για το μέλλον της χώρας μας.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ