Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 18:38

Ο Νίκας συμφωνεί με την κυβερνητική πρόταση για τα σκουπίδια 

Ο Νίκας συμφωνεί με την κυβερνητική πρόταση για τα σκουπίδια 

Η βελτιωμένη κυβερνητική πρόταση για τη ΣΔΙΤ σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται να αποτελεί τον μόνο δρόμο που διαφαίνεται προς μια αποδεκτή λύση του προβλήματος, που τώρα υφίσταται στην περιοχή αυτή.

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας πως πέραν των Δήμων Καλαμάτας, Ευρώτα, Ερμιονίδας, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, κανένας άλλος δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει κάποια πρόταση για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας -που συνεδριάζει σήμερα στη 1 το μεσημέρι- θα κληθεί, μεταξύ άλλων, να προβεί στην κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, που θα αφορά την επεξεργασία των σκουπιδιών του δήμου, «με κινητό σύστημα διαχωρισμού, κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος, αξιοποίηση ανακυκλώσιμων».

Στην ίδια συνεδρίαση, η εν λόγω επιτροπή καλείται επίσης να καταρτίσει τους όρους διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δύο ακινήτων του "Τουριστικού" στον Ταΰγετο.