Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 18:35

30 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
30 εκ. ευρώ  ο  προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

Στα 30 εκ. ευρώ περίπου ανέρχεται ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος συζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής, από την οποία αποχώρησε η μείζων μειοψηφία.
«Είναι ένας προϋπολογισμός διαχειριστικός με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν», επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, υπογραμμίζοντας ότι οι οφειλές του δήμου στην παρούσα φάση είναι 11 εκ. ευρώ. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε το γεγονός ότι έρχεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός χωρίς ακόμη να έχει παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η απογραφή του δήμου, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι ένα τέτοιο σημαντικό θέμα ξεκίνησε να συζητείται περίπου στις 11 το βράδυ.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Κόλλιας μας επισήμανε ότι γίνεται σε μια περίοδο με πολλά οικονομικά βάρη και σ’ αυτόν έχουν καταγραφεί οι οφειλές μακροπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και άμεσες που φτάνουν τα 11 εκ. ευρώ, ενώ έχουν ληφθεί υπόψη οι χρηματοδοτήσεις του δήμου που είναι περιορισμένες, τονίζοντας πως σε αυτό τον προϋπολογισμό δεν μπορεί να ενσωματωθεί το όραμα της δημοτικής αρχής για την Τριφυλία.
«Λυπάμαι που αποχώρησε η αντιπολίτευση και δεν παρέμεινε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με προτάσεις, αλλά βρήκε ως δικαιολογία την απογραφή, το οικονομικό μέρος της οποίας έχει ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Κατσούλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας. Ο οποίος σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, ούτε νέοι φόροι για τους δήμους και ο στόχος επικεντρώνεται στο να εισπραχθούν οι οφειλές προς το δήμο που φτάνουν τα 4 εκ. ευρώ, τονίζοντας ότι εκεί θα πέσει και το μεγάλο βάρος.
Μάλιστα για το λόγο αυτό ήδη ορίστηκε και θα συνεπικουρεί τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Σαμπαζιώτη η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανοσιοπούλου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του νοικοκυρέματος των δαπανών και είσπραξης των οφειλών προς το δήμο.
Να σημειώσουμε ότι τον προϋπολογισμό καταψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER