Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 23:04

Χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων αναζητεί ο Δήμος Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Χώρους για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων αναζητά ο δήμος Τρίπολης, υλοποιώντας άμεσα την απόφαση που ομόφωνα έλαβε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

 

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, φορείς και νομικά πρόσωπα, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την εύρεση του καταλληλότερου χώρου, που θα παραχωρηθεί με οποιοδήποτε τρόπο (πχ ενοικίαση κτλ) για διάστημα 4 έως 6 μηνών».

«Ζητούνται κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας πλέον των 800 τμ, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις διαμόρφωσης για την προσωρινή φιλοξενία 150 έως 500 ατόμων. Τα προς αξιολόγηση κτίρια, θα πρέπει να εντάσσονται σε γήπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων και πλέον».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για να τεθεί προς αξιολόγηση οποιαδήποτε πρόταση, θα πρέπει να προσκομιστούν τίτλοι ιδιοκτησίας και να έχει σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και την Παρασκευή 3/6/2016 από τις 07.30 έως και τις 20.00 στο γραφείο του δημάρχου Τρίπολης.

Τέλος, από τον δήμο διευκρινίζεται πως η αξιολόγηση και τελική επιλογή του χώρου για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, θα γίνει αποκλειστικά από επιτροπές των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ