Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 20:41

Παιδιά από το Ορφανοτροφείο Αγίας Πετρούπολης στο Νίκα

Γράφτηκε από τον
Παιδιά από το Ορφανοτροφείο Αγίας Πετρούπολης στο Νίκα

Τα παιδιά του Πρότυπου Ορφανοτροφείου Αγίας Πετρούπολης  επισκέφθηκαν χθες και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Υποδεχόμενος τους μαθητές ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην ιστορία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και στη στενή σχέση Ελλάδας και Ρωσίας,  που όπως είπε είναι βασισμένη στην Ορθοδοξία. Από τη ρωσική πλευρά, η επικεφαλής εκπαιδευτικός της αποστολής εξέφρασε την εκτίμηση και το σεβασμό του ρωσικού λαού προς την Ελλάδα, καλώντας παράλληλα ανάλογη αντιπροσωπεία από την Καλαμάτα να επισκεφτεί την Αγία Πετρούπολη.
Η επίσκεψη των μαθητών στη Μεσσηνία γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών, που έχει ξεκινήσει ο Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας. Αποτελεί δε και μια συνέχεια της επίσκεψης στελεχών της τ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και του τ. Δήμου Θουρίας στη ρωσική πόλη.
Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Κρημνανιώτης με την ευκαιρία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται -μετά την υπογραφή σχετικού μνημονίου πέρυσι στην Αγία Πετρούπολη- για την καθιέρωση αεροπορικών γραμμών τσάρτερ από τη ρωσική πόλη προς Καλαμάτα και Σκύρο.


NEWSLETTER