Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 18:15

Δύσκολη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ προβλέπει ο Νίκας 

Δύσκολη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ προβλέπει ο Νίκας 

Το Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των σκουπιδιών, παρατήρησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, υποβαθμίζοντας τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου για τον ΠΕΣΔΑ. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, εκτίμησε ότι θα είναι κρίσιμη και δύσκολη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ την ερχόμενη Δευτέρα για το νέο ΠΕΣΔΑ και ζήτησε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και των 26 Δήμων της Περιφέρειας να έχουν άποψη, απόφαση. 

Δήλωσε ότι ο ίδιος θα στηρίξει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας (την ψήφισε μόνο η πλειοψηφία) υπέρ της κεντρικής διαχείρισης (ΣΔΙΤ) με τοπικές κομποστοποιήσεις.

Στο ερώτημα γιατί εκφράστηκε άποψη για μια μελέτη με παραπλανητικά και ψεύτικα στοιχεία, απάντησε ότι «δε δέχομαι ο καθένας να λέει διάφορα, όταν δεν είναι εξειδικευμένος» και πρόσθεσε: «Επιτέλους, να βρούμε λύση. Είναι προτιμότερο να πληρώσουμε ακριβότερα τα σκουπίδια για να μη βρομίσει η Πελοπόννησος. Η Καλαμάτα τα πληρώνει χρόνια αυτά».

Επιμένοντας υπέρ της ΣΔΙΤ και επιβεβαιώνοντας την αλλαγή της στάσης του, είπε ότι «και η δική μας άποψη είναι για την τοπική διαχείριση, αλλά τα πραγματικά δεδομένα από τους άλλους δήμους και την κυβέρνηση είναι άλλα. Δεν έγινε τίποτα από την κυβέρνηση, από αυτά που μας υποσχέθηκαν. Ας συνεννοηθούμε επί της πραγματικότητας».

Γ.Σ.