Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 17:57

Ερώτηση Χριστόπουλου για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 

Γράφτηκε από την

Ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατέθεσε ο σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.  

"Δεν μας τιμά ως δήμο, είναι κλειστό και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί, οι εγκαταστάσεις απαξιώνονται, τα χορτάρια έχουν ξεπεράσει το ύψος του μέτρου. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν δεν ανταπέδωσαν τις προσδοκώμενες υπηρεσίες στους δημότες. Οι σχολικές μονάδες που εκπονούν προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής, δεν έχουν τη δυνατότητα  βιωματικής προσέγγισης και πρακτικής εξάσκησης. Η δημοτική αρχή, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους όπως μας έχει συνηθίσει, άνοιξε το πάρκο στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς για 15 ημέρες και μετά το εγκατέλειψε στην τύχη του" εξηγεί στην ερώτηση.

Σχετικά με άλλο θέμα, αυτό του φωτισμού της πόλης, ο ίδιος δηλώνει: "Με την απόδοση του περιφερειακού δρόμου, η οδός Αρτέμιδος αποτελεί την κύρια είσοδο στην πόλη, η δημοτική αρχή όμως επιφυλάσσει στους οδηγούς που την διέρχονται τη νύχτα συνθήκες τριτοκοσμικές, απόλυτο σκοτάδι, το οποίο "οδηγεί" σε ατυχήματα. Βάζοντας το "κάρο μπροστά από το άλογο" άλλαξε τους πυλώνες φωτισμού, χωρίς όμως να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο δίκτυο, με αποτέλεσμα οι πυλώνες φωτισμού να αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία. Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα και ενόψει των εορτών στη λειτουργία του φωτισμού στη συγκεκριμένη οδό, προκειμένου να διέρχονται οι οδηγοί με ασφάλεια -ιδιαίτερα στο σημείο του ανισόπεδου και στη μικρή στροφή στην άνοδο- αλλά και να φωτιστεί επαρκώς μια σημαντική περιοχή της πόλης, από το ύψος του Μεγάρου Χορού έως τη Νέα Είσοδο".