Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 14:29

Συναντήσεις Γιόκαρη στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Τα γραφεία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ), επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γιόκαρης. Η αντιπροσωπεία της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" συζήτησε με το Δ. Σ. και μέλη του ΣΑΟΟ σημεία των αξόνων προβληματισμού που έχει θέσει ο Σύλλογος με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στη "Μαντινειακή Συμπολιτεία" δόθηκε η ευκαιρία να τονίσει ότι αποτελούν προγραμματικές θέσεις της κίνησης η προστασία των οικοσυστημάτων, των περιαστικών αλσυλλίων και των δασών μας, η δημιουργία του οικολογικού πάρκου στο Μαίναλο, η διαχείριση υδατικών και ενεργειακών πόρων με προτεραιότητα στην περιστολή του σπάταλου καταναλωτικού προτύπου, η εξοικονόμηση ενέργειας και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Μαντινείας μέσα από τις αρχές της χωροταξίας και της διατήρησης του τοπίου, η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση.
Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" αγωνίζεται για να γίνει ο Δήμος βήμα ισότητας και σεβασμού για τον πολίτη της πόλης και των χωριών, να σταθεί με φροντίδα και στοργή στα προβλήματα των κοινωνικά αποκλεισμένων συμπολιτών μας. Προτείνει δράσεις για στροφή στην τοπική παραγωγική οικονομία και στήριξη της οικονομίας της υπαίθρου. Προτείνει ενέργειες για θεσμοθέτηση νέων χρήσεων γης, απαλλοτρίωση των κοινόχρηστων χώρων που έχουν απομείνει, σύνταξη νέας κυκλοφοριακής μελέτης, μετατροπή του κεντρικού οδικού δικτύου σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμησης. Για ενίσχυση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, προστασία του σιδηροδρομικού δικτύου και επαναλειτουργία των γραμμών του.
Πρώτιστη έγνοια και φροντίδα της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" θα είναι η ενεργός και συλλογική συμμετοχή στα ζητήματα του Δήμου μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό, όπου μπορεί να αναπτυχθούν κινήματα της πόλης, της άμεσης και απτής δημοκρατίας.

Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER