Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 17:09

Τρίπολη: Ανατροπή του νοσηρού πολιτικού κλίματος στην Περιφέρεια ζήτησε ο Νίκας

Τρίπολη: Ανατροπή του νοσηρού πολιτικού κλίματος στην Περιφέρεια ζήτησε ο Νίκας

Να συμπορευτούν μαζί του για την ανατροπή του νοσηρού πολιτικού κλίματος που έχει επιβάλει ο απερχόμενος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο, ζήτησε από τους Αρκάδες ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την περασμένη Παρασκευή, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας της Ν.Δ.

Στην εκδήλωση με επίσημους προσκεκλημένους τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Κατερίνα Μάρκου, ο κ. Νίκας ζήτησε, επίσης, αγωνιστικότητα και ενότητα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος (φτώχεια, εγκατάλειψη, ανεργία), προβλήματα στα οποία η Αρκαδία και ειδικότερα η Τρίπολη κατέχουν την αρνητική πρωτιά.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Νίκας βρέθηκε στα Φιλιατρά, όπου μίλησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος και των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων στη διευρυμένη συνεδρίασή τους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα του εμπορίου, που συνδέονται με τη διόγκωση της φτώχειας, τη μείωση των εισοδημάτων και την προβληματική κατάσταση των τραπεζών. Επεσήμανε πως η βαριά φορολογία, η καθυστέρηση στη ρύθμιση χρεών και δανείων και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές «πνίγουν» το ελληνικό εμπόριο, αλλά και την εθνική οικονομία.