Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 10:33

Ο Καμπόσος πάει ξανά για πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Ο Καμπόσος πάει ξανά για πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

 

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων της στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Στη διαδικασία περιλαμβάνεται και η εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Στη θέση του προέδρου αναμένεται να επανεκλεγεί ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος των αυτοδιοικητικών που προέρχονται από τη Ν.Δ., οι οποίοι έχουν εξασφαλισμένη πλειοψηφία και πάνε για 14 - 15 έδρες στις 21 του Δ.Σ.

Υποψήφιοι από το χώρο αυτό, από τη Μεσσηνία, αναμένεται να είναι οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Αδρακτάς.

Υποψήφιος για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και για το Εποπτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Μπρατσιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έδρες στο Δ.Σ. της ΠΕΔ αναμένεται να διεκδικήσουν συνδυασμοί προερχόμενοι από το Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ονόματα που ακούγονται από το χώρο του ΚΙΝΑΛ είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος και Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος και ο δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης και ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργους - Μυκηνών Τάσος Χειβιδόπουλος και Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος (πιθανότατα για την ΚΕΔΕ οι δύο τελευταίοι).

Τα ονόματα που ακούγονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και Σταμάτης Μπεχράκης και Ευρώτα Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου.

Υποψήφιος για το Δ.Σ, της ΠΕΔ πρόκειται να είναι και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER