Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 09:24

Ψηφίζουν σήμερα στην ΠΕΔ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων της στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποιεί σήμερα η Περιφερειακή  Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στις 9.30 το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στη διαδικασία περιλαμβάνεται και η εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Στη θέση του προέδρου αναμένεται να επανεκλεγεί ο δήμαρχος Αργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, υποψήφιος των αυτοδιοικητικών που προέρχονται από τη Ν.Δ., οι οποίοι έχουν εξασφαλισμένη πλειοψηφία και πάνε για 14-15 έδρες στις 21 του Δ.Σ.

Υποψήφιοι από το χώρο αυτό, από τη Μεσσηνία, αναμένεται να είναι οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Αδρακτάς.

Υποψήφιος για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και για το Εποπτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Μπρατσιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έδρες στο Δ.Σ. της ΠΕΔ αναμένεται να διεκδικήσουν συνδυασμοί με αυτοδιοικητικούς προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Στους συνδυασμούς αυτούς υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, Μανώλης Μάκαρης και Σταμάτης Μπεχράκης, Δυτικής Μάνης Παναγιώτης Μπασάκος και Πύλου - Νέστορος Ηλίας Κανάκης.

Γ.Σ.