Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 07:19

Εντονες αντιδράσεις για την Ολυμπία Οδό από τη Δυτική Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Εντονες αντιδράσεις για την Ολυμπία Οδό από τη Δυτική Ελλάδα

Εντονες αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων της Δυτικής Ελλάδας έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για  την Ολυμπία Οδό. Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι ο δρόμος θα φτάσει άμεσα στην Πάτρα ενώ η κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα μετατίθεται για δύο-τρία χρόνια μετά. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ε 65, με το τμήμα Τρικάλων-Γρεβενών, όπως ανακοινώθηκε. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την τύχη της Ολυμπίας Οδού και της Δυτικής Ελλάδας: 

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία, το σύνολο της Ηλείας και της Αχαΐας, δεν νοείται, ούτε είναι ποτέ δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με βάση και την απόφαση που πήρε το βράδυ της Τρίτης το Περιφερειακό Συμβούλιο, αξιώνει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Μια συνάντηση που αποκτά, πλέον, εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα μετά και την σημερινή αρνητική εξέλιξη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για πολλοστή φορά και προς πάσα κατεύθυνση, κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμικρή συζήτηση γύρω από την περικοπή του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου των δυο μεγάλων οδικών αξόνων, της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού. Δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Με την τύχη και το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας δεν έχει δικαίωμα κανένας να παίζει. Και όποιος δεν το κατανοεί αυτό θα μας βρει μετωπικά απέναντί του, με κάθε τρόπο και κάθε μορφή αντίδρασης και κινητοποίησης».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε: "Είναι, πλέον, πεντακάθαρο. Η κυβέρνηση αντί να συμπλεύσει με τα συμφέροντα μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας και των πολιτών της επιλέγει να συμπλεύσει με τα συμφέροντα των τραπεζών και των κατασκευαστικών εταιρειών. Η σκανδαλώδης εύνοια που δείχνει απέναντί τους οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα και καταδικάζει ολόκληρες περιοχές". 


NEWSLETTER