Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 12:10

Συνέδριο της Ενωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το συνέδριο που διοργάνωσε η Ενωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και το Ιδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), με θέμα ''Σεμινάριο για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους'', τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, που αναφέρθηκε στην έρευνα και την καινοτομία και είπε πως “δεν πρέπει να προβάλουμε την ηλικία ως το βασικό μας επιχείρημα, αλλά την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα” εξαίροντας το έργο της ΕΝΑ ανά την Ελλάδα. Μίλησε επίσης ο Oliver Morwinsky, Policy Advisor Europe's competitiveness του KAS, από το Βερολίνο, με θέμα την κοινωνική οικονομία -«The model of the Social Market Economy and the EU: Challenges and Perspectives»-, ενώ ακολούθησαν δύο επικοινωνιολόγοι που αναφέρθηκαν στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.
Η Μεσσήνια πολιτική επιστήμονας - δημοσιογράφος Μαριλένα Γυφτέα αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας, προεκλογικής καμπάνιας, σε λάθη που γίνονται, αλλά και σε έξυπνες στρατηγικές για επιτυχημένη πολιτική επικοινωνία, ενώ ο Ομηρος Τσάπαλος σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής αναφέρθηκε στην πολιτική και τα fake news, με παραδείγματα από την Αμερική, μέσα από βίντεο και στοχευμένες πολιτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Το ακροατήριο, αποτελούμενο από νέους αυτοδιοικητικούς από τη Σαμοθράκη και την Καστοριά ως τις Κυκλάδες και με νέους ανθρώπους που σχετίζονται με την επικοινωνία από την Κομοτηνή ως την Κρήτη, αποτέλεσε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό για το επιτυχημένο Workshop που σχετιζόταν πάνω στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Νεκτάριος Καλαντζής πρόεδρος της Ενωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος και ο Henri Bohnet Director, KAS Greece & Cyprus.