Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 12:35

Νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη ζήτησε ο Κώστας Φούρκας: Συναντήσεις με πολύτεκνους και γιατρούς


Με τα Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Σπάρτης, του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης Κώστας Φούρκας.
Στη συνάντηση με τους πολύτεκνους ο κ. Φούρκας κατέγραψε και δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα του συλλόγου, στο πλαίσιο των αυξημένων αρμοδιοτήτων της νέας δημοτικής αρχής. Παρατήρησε ότι στόχος του είναι η δημιουργία και στη Σπάρτη του “Κοινωνικού Παντοπωλείου”, που έχει εφαρμοστεί και αλλού με επιτυχία, για τη στήριξη των ατόμων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου ο κ. Φούρκας δεσμεύτηκε να προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Τόνισε ότι «θα πρέπει επιτέλους και η Σπάρτη να απαιτήσει νέο νοσοκομείο, που να διαθέτει την τεχνολογική και ξενοδοχειακή υποδομή στο πλαίσιο των απαιτήσεων του 21ου αιώνα». Επίσης, ενημέρωσε γιατρούς και οδοντιάτρους ότι είναι έτοιμη η μελέτη σκοπιμότητας επέκτασης του Διοικητηρίου και έχει ήδη εκδηλωθεί το ενδιαφέρον του ΙΚΑ, το οποίο έχει καταθέσει κτηριολογικό σχέδιο έκτασης 2.400 τ.μ., που θα καλύπτει τις διοικητικές ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες των ιατρείων του. Τέλος, πληροφόρησε ότι μελετά τη δημιουργία από το νέο δήμο, νομικού προσώπου που θα μπορέσει να συνεχίσει το επιτυχημένο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" και θα εισάγει στο Δήμο Σπάρτης το θεσμό του "Κοινωνικού Φαρμακείου".