Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 13:52

Αποκλεισμούς από τις Επιτροπές καταγγέλουν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γράφτηκε από την

Κατά την χθεσινή εκλογή των μελών των Επιτροπών των Δημοτικών Συμβουλίων, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, έχοντας συμμάχους τα  κάθε είδους κεντροδεξιά και κεντροαριστερά δεκανίκια τους, στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Πελοποννήσου, ειδικότερα στη  Μεσσηνία σ’ όλους τους Δήμους, απέκλεισαν τους κομμουνιστές Δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" από τις Οικονομικές Επιτροπές.
Κρύφτηκαν πίσω από νομικά τερτίπια και με τακτικισμούς  και συναλλαγές επέβαλλαν αυτόν τον αποκλεισμό.
Φαίνεται ότι πίσω από τα ωραία λόγια, κρύβονται οι πραγματικοί στόχοι, η θέληση τους  να υπηρετήσουν το μεγάλο κεφάλαιο και υλοποιήσουν στο ακέραιο τις εντολές του. Γι’ αυτό δεν θέλουν  τους κομμουνιστές, φοβούνται   τον εργατικό λαϊκό έλεγχο.
Τους προειδοποιούμε
Ολοι εμείς οι εκλεγμένοι με την "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είμαστε παρόντες, θα παρακολουθούμε αυτές τις επιτροπές, θα είμαστε το «αυτί» και το «μάτι» των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Θα ενημερώνουμε και θα συμβάλουμε στην οργάνωση του αγώνα, για να προλάβουμε τα χειρότερα, για να αποσπάμε κατακτήσεις, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το μονόδρομο για τα λαϊκά συμφέροντα, για ν’ αλλάξει χέρια η εξουσία, να μετατραπούν σε κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής,   η γη, οι πρώτες ύλες, οι πηγές ενέργειας, τα έργα υποδομής.
Απαιτούμε σε πρώτη φάση να μας καλούν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, που δεν έχουμε εκπροσώπηση, με πρόσκληση που θα αναφέρει την ημερήσια διάταξη και να έχουμε πρόσβαση στις εισηγήσεις και στους φακέλους.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να τους γυρίσουν την πλάτη, να μην περιμένουν φιλολαϊκή πολιτική με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και τους δεδομένους συσχετισμούς στα Δημοτικά Συμβούλια και στην Περιφέρεια, ακόμα πιο αποφασιστικά να συσπειρωθούν στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.


Από τη Λαϊκή Συσπείρωση


NEWSLETTER