Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 17:22

Η "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Γράφτηκε από την

Η ολομέλεια της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στη Μεσσηνία που έγινε στις 2 Μαρτίου 2011, μαζί με τους φίλους της «Κοινής Δράσης» που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας και καταδίκασαν τη στάση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα προς συζήτηση και ψήφιση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου, παρ’ ότι έγκαιρα είχε καταθέσει αίτηση ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

«Εδώ και 37 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.
Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και η «Κοινή Δράση», εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε την Κυβέρνηση:
1) Να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
Τώρα πριν να είναι αργά, οφείλουμε ως ελάχιστη συμβολή να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας. Ήδη οι μεταφορές στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται και υπάρχει άμεσα κίνδυνος απώλειας ζωής.
2) Να απαιτήσει στην Ε.Ε. την κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 και τη δημιουργία νέας συνθήκης, η οποία να επιτρέπει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε., ώστε να μην υποχρεούνται να παραμείνουν στη χώρα εισόδου.

2/3/2011
Το προεδρείο της Μεσσηνιακής ολομέλειας της
«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

NEWSLETTER