Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 15:20

Δημοτικές εκλογές: Μαλλιά κουβάρια" το ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Μαλλιά κουβάρια έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη, καθώς υποψήφιοι δήμαρχοι, βουλευτές και κομματικά στελέχη, στο όνομα της ενότητας... μαλώνουν μεταξύ τους και ουσιαστικά στρώνουν το δρόμο για το δήμο στον "γαλάζιο" υποψήφιο Γιάννη Σμυρνιώτη.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι τριχοτομημένο και ο κόσμος λέει ότι ο μόνος που κερδίζει σήμερα είναι ο κ. Σμυρνιώτης», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος - και στα λόγια αυτά απεικονίζεται η αλήθεια την οποία γνωρίζουν όλοι οι δημότες της Τρίπολης. Ομως, λίγα λεπτά αργότερα στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς το Ροβέρτο Σπυρόπουλο ότι εμπόδισε τη διεξαγωγή δημοσκόπησης για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Τρίπολης.
Ο Ρ. Σπυρόπουλος απάντησε με γραπτή του δήλωση στην οποία ανέφερε ότι όσα υποστήριξε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος «στερούνται κάθε σοβαρότητας». Δηλώσεις στο όνομα της ενότητας έχουν κάνει οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Δελφάκης και Δημήτρης Παυλής, ενώ ο επίσης "πράσινος" υποψήφιος Κώστας Γεωργακόπουλος σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης "Τρίπολη - Νέα Εποχή", θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και θα παρουσιάσει τους πρώτους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΛΦΑΚΗ - ΠΑΥΛΗ

Το... μαλλιοτράβηγμα ξεκίνησε με αφορμή ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινά Νέα", σύμφωνα με το οποίο ο Δημήτρης Παυλής με το Νίκο Δελφάκη συναντήθηκαν προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταξύ τους συνεργασίας. Η συνάντηση οδήγησε σε ναυάγιο την προοπτική συνεργασίας, και η μια πλευρά επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη για το αδιέξοδο.
Ο κ. Δελφάκης επιβεβαίωσε τη συνάντηση αυτή στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου - από το οποίο εκδόθηκε μάλιστα σχετική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Οι απόψεις που κατέθεσε ο Νίκος Δελφάκης στη συνάντηση αυτή εξυπηρετούσαν απόλυτα το σκοπό της ενότητας και ήταν πολύ γενναιόδωρες πολιτικά. Δυστυχώς όμως ο κ. Παυλής διατύπωσε από την πλευρά του προτάσεις  και αξιώσεις που δεν άφηναν κανένα περιθώριο συμφωνίας, αφού μεταξύ άλλων αμφισβητούσε την κομματική στήριξη προς το συνδυασμό του Ν. Δελφάκη και το λογικό προβάδισμά του στις εξελίξεις. Υπό τις συνθήκες αυτές η συνάντηση απέβη άκαρπη με ευθύνη του ιδίου, όπως βεβαιώθηκε και από τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, σε τηλεφωνική συνέντευξη στην οποία ο κ. Παυλής αρνήθηκε να συμμετάσχει.
Κατόπιν αυτών είναι τουλάχιστον απορίας άξια, αν όχι υποβολιμαία, όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ("Καθημερινά Νέα"), ότι δήθεν η συνάντηση ναυάγησε με ευθύνη του Ν. Δελφάκη και ειδικότερα λόγω μεσολάβησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος δεν είχε καμία ανάμειξη στην πρωτοβουλία αυτή. Η αλήθεια είναι ότι ο Δ. Παυλής δεν έδειξε συναινετική διάθεση και έκλεισε την πόρτα της συνεννόησης.
Από την πλευρά μας εξαντλήσαμε τα περιθώρια καλοπιστίας, και απομένει στους συμπολίτες να αξιολογήσουν τη στάση κάθε πλευράς στην επίμαχη συνάντηση.
Καλούμε το γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας να αποκαταστήσει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την αλήθεια, όπως το έπραξε ήδη ραδιοφωνικά, για να μην πλανώνται στην κοινή γνώμη σκιές για την κρυστάλλινη στάση μας.
Ο Δ. Παυλής οφείλει από την πλευρά του να πάρει δημόσια θέση για όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση και να μην οχυρώνεται πίσω από τη σιωπή του, αφήνοντας την έντυπη δημοσιογραφία να παραποιεί την αλήθεια.
Η εφημερίδα "Καθημερινά Νέα" καλείται να αποκαταστήσει την αλήθεια με δημοσίευση του δελτίου αυτού στην ίδια θέση, όπως εξάλλου επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΗ

Χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Παυλής ανάρτησε την παρακάτω δήλωση στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του:
«Στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές επιχειρούν ορισμένοι να διχάσουν την κοινωνία. Επιθυμούν τη σύγκρουση. Και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα γι’ αυτό. Εχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την απέχθεια των πολιτών σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την απογοήτευση των πολιτών σε τέτοιες πολιτικές που ανήκουν στο παρελθόν.
Κάποιοι, μιλούν για την... απαξίωση της πολιτικής και είναι οι ίδιοι που την εκτρέφουν με τις πράξεις τους. Είναι μόνοι. Θα παραμείνουν μόνοι. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον αδιέξοδο και ολισθηρό δρόμο.
Το πολιτικό ήθος δεν πρέπει να το επικαλούνται θεωρητικά και μόνο, αλλά να το εφαρμόζουν και στην καθημερινότητά τους.
Επιτέλους, τέλος. Εάν δεν ανταποκριθούμε σε αυτό που απαιτούν οι συμπολίτες μας, να κοιτάξουμε την ουσία της ζωής τους, να μιλήσουμε για τα σημαντικά προβλήματα και τις λύσεις τους, θα έχουμε χάσει ακόμη μία ευκαιρία. Και στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ευκαιρίες. Το αντίθετο. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε μαζί με όλους εκείνους που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και να δώσουν προοπτική στο τόπο μας».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες το πρωί ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έψαχνε το Δημήτρη Παυλή πριν αυτός ανοίξει εκλογικό κέντρο και δεν τον έβρισκε. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάλεσε τον κ. Παυλή να αναλάβει τις ευθύνες του και αποκάλυψε ότι ο κ. Καρχιμάκης είχε ζητήσει να συναντηθούν οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται ή στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας για τις αιτίες που οδήγησαν στο μπάχαλο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι όλοι στο ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στις 3 Αυγούστου για τη διενέργεια δημοσκόπησης από την οποία θα αναδεικνυόταν ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στήριζε το κόμμα. Και στη συνέχεια είπε: «Από τις 3 Αυγούστου έως σήμερα, δημοσκόπηση δεν έχει γίνει. Στις 19 Αυγούστου συναντιέμαι με το Ροβέρτο Σπυρόπουλο στο γραφείο του και του λέω: Ροβέρτο, δεν προχωράει η διαδικασία. Στην Τρίπολη ακούγονται διάφορα πράγματα που δεν κάνουν καλό στην παράταξη και τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Ρωτάω την επιτροπή και το σύντροφο Ροβέρτο Σπυρόπουλο: Ποιος σταμάτησε το γκάλοπ; Γιατί δεν έγινε γκάλοπ ποτέ στην Αρκαδία; Γιατί ενώ γνώριζαν τη δήλωση του κ. Παυλή δεν προχωρούσαν άμεσα στις διαδικασίες; Ποιος τους σταμάτησε; Αν τους σταμάτησαν οι βουλευτές, να έρθουν να μας το πουν». Μιλώντας, τέλος, για την επιλογή του Νίκου Δελφάκη, ανέφερε: «Εγινε πολιτική επιλογή από τον κ. Τσούρα. Δίνω τη μάχη με τον κ. Δελφάκη. Εγώ αγωνίζομαι για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρώην βουλευτής Ροβέρτος Σπυρόπουλος απάντησε στο βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με γραπτή δήλωσή του, ως εξής:
«Επειδή έλαβα γνώση συγκεκριμένων αναφορών του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που επιχειρούν να συναρτήσουν ενεργή συμμετοχή μου στις πολιτικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ στις επιλογές προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Νομό Αρκαδίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλα όσα αναφέρθηκαν στερούνται κάθε σοβαρότητας και ειλικρινά λυπάμαι γι' αυτό.
Από την ώρα που έπαψα να εκπροσωπώ τον αρκαδικό λαό στη Βουλή των Ελλήνων, έπραξα ως πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αυτό που έπραττα πάντα, από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ έως σήμερα. Η πολιτική μου δράση στο πλαίσιο των καταστατικών μου υποχρεώσεων και δικαιωμάτων αφορούσε όλη την υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νομό Αρκαδίας».


NEWSLETTER