Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 08:22

Πατσαρίνος κατά Τατούλη για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού στην Κόρινθο 

«Η Περιφερειακή Αρχή επανέλαβε και στην Κορινθία τον κακό της εαυτό, βυθιζόμενη ολοένα στην απομόνωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος.

Με αφορμή τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού στην Αργολίδα και την Κορινθία, ο Ν. Πατσαρίνος παρατηρεί ότι «η ιδέα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της θα μπορούσε να συντελέσει στην ανάδειξη του θεσμού της Περιφέρειας, στην αναβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας της και στην εμπέδωση περιφερειακής συνείδησης στους πολίτες της Πελοποννήσου. Θα μπορούσε να συμβάλλει στην κατοχύρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κυρίαρχου οργάνου της Περιφέρειας, ως βήματος διαλόγου πολιτών και συλλογικοτήτων και ως συνδετικού κρίκου τελικά κοινωνίας και Περιφερειακής Αρχής. Ομως, η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη δεν έχει στην πολιτική της τέτοιες αρχές».

Σημειώνει πως «ούτε στην Κορινθία, ούτε προηγουμένως στην Αργολίδα, ενδεικτικό των σχέσεών της με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, δεν βρέθηκε στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δήμαρχος ή εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών. Ούτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας προσκλήθηκε ή θέλησε να διαλεχθεί μαζί της».

Ο Ν. Πατσαρίνος επισημαίνει ότι «στη σημερινή συγκυρία που απαιτεί συνεργασίες μέσα από διακριτούς ρόλους, συγκροτημένες στοχεύσεις και οικονομία δυνάμεων, δεν υπάρχουν περιθώρια για ηγεμονισμούς και μικρόψυχες εμμονές που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή και αποτελούν ανεπίτρεπτες έως καταστροφικές για τους πολίτες της Πελοποννήσου πολυτέλειες».

Συμπληρώνει ότι «ο κ. Τατούλης ως παλαιός επαγγελματίας πολιτικός πέταξε δυο τρεις "πιασάρικες κορώνες", εκφώνησε κάνα δύο βαρύγδουπους δεκάρικους, χτύπησε τέλος και κάτι εγκαίνια(!) που θυμήθηκε για την περίσταση ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου και παρουσία πλην ελάχιστων εξαιρέσεων των συνήθων ασχέτων και παρατρεχάμενων».

Κλείνοντας, σημειώνει ότι «δεν σεβάστηκαν ούτε την παρουσία δύο βουλευτών της περιοχής (Μ. Θελερίτη, Γ. Ψυχογιού), που συμμετείχαν στην συνεδρίαση μας, και με τη συμπεριφορά τους ανάγκασαν την κ. Θελερίτη ν' αποχωρήσει» καλεί την Περιφερειακή Αρχή με αφορμή και τις δύο επόμενες συνεδριάσεις σε Σπάρτη και Καλαμάτα «να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και να διορθώσει τα λάθη της για το καλό της Περιφέρειάς μας».