Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 17:28

Μπούζα: "Aυτοδιοικητική απομόνωση και μοναξιά του κ. Πατσαρίνου"

Γράφτηκε από την

Η εμφανής προσπάθεια του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού μας Συμβουλίου του κ. Πατσαρίνου να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει πλειστάκις η παράταξή του, αντιπολιτευόμενη σχεδόν για τα πάντα την περιφερειακή αρχή και κατ' επέκταση την Πελοπόννησο, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία, αλλά συχνά ούτε και στις άλλες πτέρυγες του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.

Το άνοιγμα που επιχειρείται από την περιφερειακή αρχή μέσω των αποκεντρωμένων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στις έδρες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, διορθώνει την έλλειψη εγγύτητας, που οδηγεί πολλές φορές σε άγνοια των τοπικών κοινωνιών του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός της Περιφέρειας για την καθημερινότητα των πολιτών και του έργου που αποδίδεται στην κοινωνία.

Είναι αυτός ο θεσμός που σχεδιάζει μακροπρόθεσμα την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, αναζητά και εξευρίσκει πόρους για έργα υποδομής, ανάπτυξης, εξωστρέφειας, προστασίας πρωτογενούς τομέα, προστασίας περιβάλλοντος, κοινωνικής μέριμνας, στήριξης πολιτισμού, τουρισμού, εξαγωγών μέσω διαπεριφερειακών και διεθνών συνεργασιών για την ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και πολλά ακόμη.

Ανέφερε ο κ. Πατσαρίνος σε πρόσφατη επιστολή του, ανησυχών ως φαίνεται για την αντικειμενική γνώση των τοπικών κοινωνιών μέσω των αποκεντρωμένων συνεδριάσεών μας, πως οι δήμαρχοι μας γύρισαν την πλάτη και πως δεν σεβάστηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο την παρουσία των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου στην Κόρινθο και άλλα πολλά.

Οφειλε να γνωρίζει πως την ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κόρινθο στις 11/7, συνεδρίαζε για κρίσιμο θέμα ο ΦοΔΣΑ, σε μαραθώνια μάλιστα συνεδρίαση, όπου η φυσική παρουσία των δημάρχων ήταν επιβεβλημένη και πως εκεί παρευρίσκονταν εκπρόσωποι διαφόρων δημοτικών συμβουλίων, όπως έγινε και στο Ναύπλιο. 

Οσον αφορά τους βουλευτές εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία, το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως και όλοι μας τους καλοδέχτηκε, τους έδωσε κατά παρέκκλιση του κανονισμού το λόγο για πρωτολογία και δευτερολογία, αλλά  και για το προσωπικό θέμα που ζήτησε η κ. Θελερίτη. Η βούληση όμως της κ. βουλευτού να... εγκρίνει και τα λεγόμενα μέσα στο δημοκρατικό βήμα διαλόγου του Περιφερειακού Συμβουλίου έπεσε στο κενό, εξ ου και η αποχώρησή της.

Η μοναξιά του κ, Πατσαρίνου είναι πλέον εμφανής, διότι αυτοπαγιδεύθηκε σε συνεχείς αρνήσεις και μη αποδοχή της πραγματικότητας και των λύσεων των σημαντικών ζητημάτων που ταλανίζουν την Πελοπόννησο και επέτρεψε στο κόμμα που στηρίζει το συνδυασμό του δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, να τον οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Επειδή όμως οι αυτοδιοικητικοί μας αγώνες θα συνεχίσουν μέχρι τη λήξη της θητείας μας, καλόπιστα προτρέπω τον κ. Πατσαρίνο που ηθικά και ως άτομο έχει δώσει σωστά δείγματα γραφής, να απαγκιστρωθεί από την κεντρική κομματική του καθοδήγηση και είμαι σίγουρη ότι έτσι θα προσφέρει πολλά στο θεσμό που όλοι μας υπηρετούμε.

 

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού