Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 18:09

Ο Νίκος Γόντικας για τον κόμβο στον αερολιμένα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

=Τα πραγματικά ερωτήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα είναι ποιον εξυπηρετεί , ποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του αεροδρομίου αλλά και ποιος θα πληρώσει.
Και εδώ είναι καθαρά τα πράγματα. Αναβαθμίζετε το αεροδρόμιο για να το παραδώσετε –ξεπουλήσετε στο μεγάλο κεφάλαιο.
Την κατασκευή του κόμβου και την αναβάθμιση του αεροδρομίου θα την πληρώσει ο λαός και θα πληρώσει δεύτερη και τρίτη φορά στον ιδιώτη που θα εκχωρήσετε το αεροδρόμιο, για τη χρήση του με διόδια και ΄΄σπατόσημα΄΄.
Η ανάπτυξη με την οποία παραπλανάτε τον λαό είναι ένα ψέμα. Όσο τα μέσα παραγωγής η τεχνολογία και η επιστήμη είναι στα χέρια του κεφαλαίου θα ωφελείται το κεφάλαιο, όπως γινόταν τα προηγούμενα, χρόνια. Για τους εργαζόμενους αυτή η ανάπτυξη σημαίνει… φτώχια, ανεργία, εργασιακές σχέσεις γαλέρας και για τους μικροεπαγγελματίες… λουκέτα. Νέες θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργούνται από αυτή την ανάπτυξη αλλά είναι περισσότερες αυτές που χάνονται. Αλλά, και οι νέες θέσεις εργασίας είναι σαν και αυτές που ψηφίσατε ομόφωνα όλες οι παρατάξεις σε προηγούμενο ΔΣ για 5 μήνες δουλειά το χρόνο με 625 ευρώ το μήνα.
Ο λαός σήμερα έχει ανάγκη από μεροκάματο και δικαιώματα που δεν μπορεί να του τα προσφέρει ο δρόμος της τουριστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης που προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι δημόσιο- διαγωνισμοί για το ποιος προπορεύεται ή έχει την πατρότητα του έργου αναβάθμιση του αεροδρομίου (δημόσια αντιπαράθεση Νίκα-Νικολάκου) ή το ποια κοινοπραξία θα αναλάβει τα έργα, ο Μωρέας με απευθείας ανάθεση ή ο ίδιος με κάποια άλλη μέσα από διαγωνισμό.
Είναι διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο για το ποια πολιτική δύναμη, προασπίζει καλύτερα τα συμφέροντα του.
Και καλά τα κόμματα του κεφαλαίου, το ΠΑΣΟΚ ,η ΝΔ και το ΛΑΟΣ να διαγωνίζονται σε μία τέτοια προσπάθεια, όταν όμως μπαίνουν στο χορό και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας προτάσεις καλύτερης διαχείρισης στα πλαίσια του συστήματος, τότε δίνεται, η δυνατότητα στον κατ΄εξοχήν εκπρόσωπο του κεφαλαίου κ΄ Περιφερειάρχη να μιλάει για εκπροσώπους των ανάδοχων και άλλα τέτοια.
Γιατί είναι προτάσεις εξυπηρέτησης κατασκευαστών, είναι προτάσεις καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού. Οι προτάσεις:
να ανατεθεί το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας στον Μωρέα γιατί θα γίνει άμεσα και άλλα τέτοια…
να ανατεθεί στο Μωρέα το σύνολο ή μέρος των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας,
να δοθούν και άλλα έργα στο λιμάνι της Κορώνης στον ανάδοχο που ήδη έχει εγκατασταθεί,
να δοθούν και άλλα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον ανάδοχο για να τελειώσουν τα έργα στην Τσακώνα, όπως με επανειλημμένες τους ερωτήσεις στην Βουλή ζητούν βουλευτές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δρόμου και του αεροδρομίου άρα και των έργων για την αναβάθμιση τους.
Εμείς καλούμε το λαό να παλέψει για ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών και αερομεταφορών.
Για δημόσιο φορέα κατασκευών που να κατέχει τα υλικά ( τσιμέντο, σίδηρο, αδρανή υλικά κλπ) τα μηχανήματα κατασκευής, που θα κατανέμει σχεδιασμένα την χρηματοδότηση, το εργατικό και επιστημονικό προσωπικό, στο σύνολο των δραστηριοτήτων μελέτη,  κατασκευή,  έλεγχο, συντήρηση και λειτουργία των έργων, θα αξιοποιεί και την συμμετοχή των συνεταιρισμένων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών , που θα χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τεχνική με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την κατασκευή φθηνών , ποιοτικών και ασφαλών δημόσιων έργων.
Τέλος, καλούμε το λαό να παλέψει να μην επιβληθούν νέα διόδια για την χρήση του δρόμου ούτε ΄΄σπατοσήματα΄΄ για την λειτουργία του αεροδρομίου να καταργηθούν τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους.


NEWSLETTER