Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 16:27

Τατούλης και Κατσίβελας συζήτησαν για τα σκουπίδια 

Η διαχείριση των απορριμμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε προχθές στην Τρίπολη ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. 

Από την πλευρά του δήμου επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που υπάρχουν όσο καθυστερεί η υπογραφή της ΣΔΙΤ και όσο δεν δίνεται άδεια για την προσωρινή διαχείριση από τους δήμους, μέχρι να υλοποιηθεί ο κεντρικός σχεδιασμός που έχει αποφασιστεί.

Χαρακτηριστικά τονίστηκε ότι οι δήμοι έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο γιατί δεν μπορούν να καταθέσουν πρόταση για αδειοδότηση για προσωρινή διαχείριση, αφού ακόμη από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτή θα επιτρέπεται, αφού ο ΕΣΔΑ δεν αναφέρει προσωρινή διαχείριση. Από την πλευρά της Περιφέρειας υπήρξε αισιοδοξία ότι άμεσα θα λήξει το θέμα της υπογραφής της ΣΔΙΤ και θα μπει σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πάντως ο δήμαρχος τόνισε ότι η κυβέρνηση όφειλε να μην αφήνει αυτό το πράγμα να σέρνεται τόσους μήνες, αλλά θα έπρεπε να είχε παρθεί απόφαση για το μεσοδιάστημα ώστε οι δήμοι να μπορούν να κάνουν προσωρινή διαχείριση. Οσον αφορά το δήμο, επισήμανε ότι έχει υποβάλει επίσημο αίτημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, περιγράφοντας τις συνθήκες και το πού στοχεύουν και περιμένουν να τους δώσουν οδηγία για το τι πρέπει να κάνουν. «Εχει περάσει 1,5 μήνας αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί», ανέφερε. Και υπογράμμισε: «Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν τις διευκολύνουν και δεν τις προωθούν».

Οταν ρωτήθηκε για τους κινδύνους της καθυστέρησης, σημείωσε πως «ο μεγάλος κίνδυνος είναι να γίνουμε Πύργος και αυτό προσπαθούμε να αποτρέψουμε. Αυτή τη στιγμή στο δήμο λειτουργεί μόνο μια χωματερή η οποία όμως δεν μπορεί να παραμείνει επ' αόριστον». 

Το δήμαρχο στην συνάντηση συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Παναγιώτης Τσίγγανος και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αδρακτάς. 

 

Κ.Μπ.