Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 18:32

Γόντικας κατά ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ 

Γόντικας κατά ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ 

Τη δημιουργία των Κέντρων Νεότητας, που «προβλέπει ανάμεσα στα άλλα, ψίχουλα για ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται σε ανέχεια εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής», επέκρινε ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ανέφερε ότι «αυτό είναι το νέο "μοντέλο του κοινωνικού κράτους", που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, βασικός πυλώνας του οποίου είναι τα ληξιπρόθεσμα προγράμματα υποβαθμισμένων παροχών των ΚΟΙΝΣΕΠ και των ΜΚΟ, ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία. Αυτό το "μοντέλο του κοινωνικού κράτους" δεν αφορά αποκλειστικά την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και μετά από αυτήν».

Ο κ. Γόντικας παρατήρησε πως «αυτές οι δράσεις στοχεύουν επίσης στον εγκλωβισμό και στην ενσωμάτωση του λαού, στους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής προκειμένου όχι μόνο να την αποδεχθεί, αλλά να τη στηρίζει κιόλας μέσα από την ενεργή συμμετοχή του. Π.χ. ο άνεργος να θεωρεί δική του ευθύνη το ότι δεν έχει δουλειά, να μην απαιτεί από το κράτος δουλειά και ολόπλευρη στήριξη κατά τη διάρκεια της ανεργίας, αλλά να γίνει "επιχειρηματίας" μαζί με άλλους ανέργους στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».