Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 21:19

Εγκρίθηκε η ανάπλαση της πλατείας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η δημοπράτηση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας με προϋπολογισμό 2.815.781,19 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στη δημοτική αρχή γιατί θα δώσει ώθηση στο συγκεκριμένο έργο. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που έφερε χθες από την Τρίπολη τα καλά μαντάτα, μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι το έργο θα γίνει σε φάσεις για να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και σημείωσε ότι ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση στην κεντρική πλατεία μετά τη δεκαετία του 1970 επί δημαρχοντίας Κουτουμάνου.
Παράλληλα ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της γ' φάσης ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου, της κεντρικής πλατείας και της ανάπλασης στα “Ουζάκια” στο πλαίσιο της κατασκευής του υπόγειου πάρκινγκ στην περιοχή του Διοικητηρίου θα δημιουργηθεί μία ζώνη περιπάτου και αναψυχής που θα ξεκινάει από το Κάστρο και θα καταλήγει στην παραλιακή ζώνη.
Οσον αφορά το υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω του μη ορισμού εκπροσώπου της ΠΕΔ στο περιφερειακό ΣΧΟΠ (ορίστηκε πλέον ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης), ο δήμαρχος Καλαμάτας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η σύμβαση θα υπογραφεί ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο. Πάντως προσεχώς αναμένεται να λάβει χώρα νέα σύσκεψη στην Τρίπολη, κατά την οποία η Διαχειριστική Αρχή θα συζητήσει για έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.