Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 20:21

Κοινή παρέμβαση Δράκου, Γόντικα, Πετράκου για ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Κοινή παρέμβαση Δράκου, Γόντικα, Πετράκου για ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης

Κύριε πρόεδρε,
Παρά την καθολική αντίθεση του Π.Σ., του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης και όλων των φορέων της Αρκαδίας, διαπιστώσαμε όλοι ότι η κυβέρνηση δεν μετέβαλε την απόφασή της και για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων ΧΔΒΑ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.», καθότι, όπως είναι γνωστό, στα θέματα που μας δώσατε προς ενημέρωση στο τελευταίο Π.Σ., υπήρχε και η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.
Με δεδομένα ότι:
1) Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Π.Σ. με την οποία ζητούσαμε να μην εγκριθεί η κατασκευή του εν λόγω ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, όπως φυσικά και ομόφωνες αποφάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης, των εργαζομένων, της ΔΕΗ και όλων των τοπικών φορέων της περιοχής της Μεγαλόπολης.
2) Ο κ. Περιφερειάρχης στην πρόταση που έγινε να συζητηθεί το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση ουσιαστικά είπε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση αντίθεσης του Π.Σ. για το εν λόγω έργο, συνεπώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος για άλλη συζήτηση.
Επειδή όμως εμείς θεωρούμε ότι το θέμα είναι μείζον και οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για να ανατραπεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση του ΥΠΕΚΑ, που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή του εν λόγω ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, καταθέτουμε πρόταση για ένταξη του θέματος στην προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ.

21/10/2011
Οι αιτούντες
Δράκος Δημήτρης, επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πελοπόννησος»
Γόντικας Νίκος, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»
Πετράκος Θανάσης, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»


NEWSLETTER