Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 15:53

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σήμερα η ρύπανση στη Μεγαλόπολη 

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σήμερα η ρύπανση στη Μεγαλόπολη 

Συζητείται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η επερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Σαράντου Αλεξανδρή, με θέμα "Η ρύπανση εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης. Τήρηση και εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων απόθεσης και διάστρωσης τέφρας - γύψου από τις μονάδες των ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ".

Ο κ. Αλεξανδρής σημειώνει ότι «η κατάσταση επιβαρύνεται -όπως τις τελευταίες μέρες με τη συμβολή βορείων ανέμων- όταν σύννεφα σκόνης απλώνονται σ’ όλο το Λεκανοπέδιο από το χώρο της απόθεσης τέφρας - γύψου στο εξαντλημένο ορυχείο Θωκνίας, προκαλώντας ασφυκτικές καταστάσεις για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής στην Μεγαλόπολη». 

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας ρωτάει την περιφερειακή αρχή: «Τι μέτρα θα πάρει για την αποτελεσματική προστασία του εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης; Τηρείται η απόφαση των περιβαλλοντικών όρων της απόθεσης και διάστρωσης τέφρας - γύψου των μονάδων του ΑΗΣ Μεγαλόπολης στο εξαντλημένο ορυχείο Θωκνίας; Πόσους ελέγχους έχει πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα τελευταία τρία χρόνια για τη διαπίστωση τήρησης και εφαρμογής των περιβαλλοντικών όρων στο συγκεκριμένο έργο;».