Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 19:15

Διαμαρτυρία Πετράκου για τον τρόπο προβολής των υποψηφίων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Γράφτηκε από την

Κύριοι,
Με την απόφασή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης περί εμφάνισης των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές της 7-11-2010 στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα μία μόνο φορά και στα πανελλήνιας εμβέλειας δύο φορές, δεν συμφωνήσαμε. Παρόλα αυτά  εγώ και όλα τα μέλη του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία για την Πελοπόννησο», του οποίου είμαι επικεφαλής, την απόφαση αυτή τη τηρήσαμε απαρέγκλιτα. Όμως η απόφαση αυτή δεν τηρήθηκε από την πλειοψηφία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων  με αποτέλεσμα να υπάρχει υπέρμετρη προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων σε βάρος των υπολοίπων στους οποίους συγκαταλέγεται και ο συνδυασμό μας. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι δεν ελήφθη μέριμνα από το ΕΣΡ ώστε να οργανωθούν από τα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και μάλιστα τα δημόσια, συζητήσεις με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, αφού είναι γνωστό ότι μέχρι τις 7/9/2010 οι κ.κ. Τατούλης και Δράκος εμφανίζονταν κατ’επανάληψη σε αυτά.
Διαμαρτύρομαι για τον τρόπο προβολής των υποψηφίων  που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης αυτών και αφού δεν είστε  σε θέση να επιβάλετε εγκαίρως και αποτελεσματικά την εφαρμογή της παραπάνω απόφασής σας στα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα
Σας καλώ να μεριμνήσετε ώστε οι πανελλήνιας εμβέλειας  τηλεοπτικοί σταθμοί (ιδιαίτερα οι δημόσιοι) μέχρι την Παρασκευή 5-11-1010  να μας καλέσουν  να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας.
Με εκτίμηση
Θανάσης Πετράκος


NEWSLETTER