Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 21:06

Η "Οικολογική Συμπολιτεία" στηρίζει τον Π. Τατούλη, σύμφωνα με τον επικεφαλής Λάμπρο Μπούκλη

Η "Οικολογική Συμπολιτεία" στηρίζει τον Π. Τατούλη, σύμφωνα με τον επικεφαλής Λάμπρο Μπούκλη

Δημιουργική αντιπολίτευση ασκεί ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και διεκδικεί ρόλο δημιουργικό για το συμφέρον των πολιτών, γι’ αυτό στηρίζει τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Αυτό υποστήριξε χθες ο ίδιος ο κ. Μπούκλης, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Rex" κι επέκρινε τις παρατάξεις της Αριστεράς, μιλώντας για ιδεοληψίες και κομματικές εξαρτήσεις.
Είπε ότι στόχος του είναι «μέσα σε 3,5 χρόνια να παράξει κάποιο έργο η Περιφέρεια» και ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε μόνο ρόλο αμφισβήτησης και άρνησης, αλλά και ρόλο δημιουργικό». Ανέφερε ότι θέλει να βλέπουν τις προτάσεις του με συμπάθεια και στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και παρατήρησε πως η τακτική του έχει στόχο το συμφέρον των πολιτών. Μάλιστα, δεν αρνήθηκε την προοπτική «να χρεωθούμε και λάθη της παράταξης Τατούλη», επιμένοντας για ρόλο μπροστά στις εξελίξεις.
Ο κ. Μπούκλης είπε ότι «ήπια αντιπολίτευση για μας σημαίνει δημιουργική αντιπολίτευση« και πρόσθεσε πως «έχει περάσει η εποχή των φωνών. Δεν είμαστε υπέρ του εθνικισμού και του λαϊκισμού, αλλά υπέρ των πολιτών».
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε ότι «η "μαφία" των σκουπιδιών δε θέλει να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών. Κάποιοι δε θέλουν να κλείσουν οι χωματερές, υπάρχει παραοικονομία γύρω απ’ αυτές» και είπε πως η πρότασή του «εισακούστηκε από τον περιφερειάρχη να έχουμε 4 κάδους και ανακύκλωση στην πηγή». Παρατήρησε ότι «είναι ανέφικτο να κλείσουν οι χωματερές αύριο το πρωί, οι δήμοι πετάνε το μπαλάκι στην Περιφέρεια», εκτίμησε πως «αν τρέχαμε την ανακύκλωση - κομποστοποίηση, θα μπορούσαν να κλείσουν οι χωματερές» κι επέρριψε ευθύνες στους δημάρχους που δεν έχουν κάνει κάτι για την ανακύκλωση.
Για το διεθνή διαγωνισμό που ετοιμάζει η Περιφέρεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση, επεσήμανε ότι «θέλει μεγάλη προσοχή, μεγάλη διαφάνεια γιατί δεσμεύει την Περιφέρεια για τα επόμενα 20 - 25 χρόνια».
Συνεχίζοντας τα καλά λόγια και τη στήριξη σε Τατούλη, είπε: «Θεωρώ ότι έχουμε μια καλή περιφερειακή αρχή, που προσπαθεί να ανοίξει πολλά θέματα. Το ζητούμενο είναι αν θα τα καταφέρει. Οι πολίτες θέλουν συναίνεση, λογικές φωνές. Ο περιφερειάρχης δε στέκεται άπραγος. Και ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου δουλεύουν πάνω από 15 ώρες, ενώ άλλοι, όπως περιφερειάρχης και πρώην νομάρχης δεν πατούσε στο γραφείο του και έπινε ούζα».
Υποστήριξε ότι «έχουμε συνετή στάση. Πρώτα τα λέμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στον περιφερειάρχη και μετά βγαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης« και συνεχίζοντας προς τις παρατάξεις πως «ούτε ιδεοληψίες έχουμε, ούτε κομματικές εξαρτήσεις. Εγώ δε λαμβάνω φαξ από την Κουμουνδούρου, όπως κάνει ο φίλος μου ο Θανάσης Πετράκος. Εμείς έχουμε διαφορετικό ύφος, δε θέλουμε την πόλωση».
Για τη δημιουργία ΕΟΖ στην Πελοπόννησο εξέφρασε τους φόβους του, είπε, όμως ότι έχει και θετικά και αναφέρθηκε στην ΕΟΖ τρένου με φορολογική ελάφρυνση και τάχθηκε υπέρ των ΕΟΖ στην παροχή υπηρεσιών.
Για τις υπερβολές και την αλαζονεία Τατούλη - Νικολάκου πως έχουν αλλάξει την κατάσταση στην Πελοπόννησο, απάντησε ότι «η καθημερινότητά της δεν έχει αλλάξει και θα ήταν παράλογο να έχει αλλάξει», αλλά υποστήριξε και πάλι τον περιφερειάρχη, αναφέροντας πως «έχει ξεπεράσει το όριο του ΕΣΠΑ, παίρνει μπόνους από άλλες Περιφέρειες, εκσυγχρονίζεται το αεροδρόμιο Καλαμάτας».
Υποστήριξε ότι μπορούν να σταθούν και να λειτουργήσουν μαζί τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης, αναφέροντας ότι το πρώτο είναι διεθνές και βιώσιμο, γιατί η Καλαμάτα έχει μεγάλες μονάδες (Costa Navarino) και είναι τουριστικός προορισμός και το δεύτερο θα είναι low cost και για μεταφορά αγροτικών προϊόντων. Παρατήρησε ότι ήρθε σ’ επαφή με την Easyjet και από του χρόνου θα έρθουν αεροσκάφη στην Καλαμάτα.
Η υπεύθυνη οργανωτικού των Οικολόγων - Πράσινων Δήμητρα Λυμπεροπούλου τόνισε ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η ΣΤΕΓ στο ΤΕΙ Καλαμάτας και ιδιαίτερα το Τμήμα Βιολογικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και δήλωσε πως στηρίζουν την προσπάθεια του ΤΕΙ.
Ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας Στέφανος Κουνιάδος διαμαρτυρήθηκε για τη μη υλοποίηση του προγράμματος "Life" από το Δήμο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ουραγός στη διαχείριση απορριμμάτων. Επίσης, μοίρασε φωτοτυπία άρθρου του στην "Ε" το Μάιο του 1991 με τίτλο "Πετάμε 200 εκατομμύρια το χρόνο στα σκουπίδια". Στη συνέντευξη παρέστη και ο συντονιστής των Οικολόγων - Πράσινων στη Μεσσηνία Νίκος Σαράντης.