Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 13:23

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για το λιμάνι του Γυθείου

Γράφτηκε από την


Δημοπρατήθηκε  την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας  το έργο «Λιμένας Γυθείου» με προϋπολογισμό 22.160.000,00 ευρώ.  Το έργο με την υπ΄ αριθμόν 2299/19.9.2011 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων 2007-2013.
Η μελέτη προβλέπει την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 110,0 μέτρα προς βόρεια στην ίδια κατεύθυνση του υφιστάμενου μικρού τμήματος με το ίδιο πλάτος 13,65 μέτρα ώστε το συνολικό μήκος που προκύπτει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης των διαστάσεων των πλοίων που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το Λιμένα. Έτσι, τα κρηπιδώματα του μόλου θα μπορούν να εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια μήκους μέχρι 200 μέτρων καθώς και εμπορικά πλοία μήκους μέχρι 150 μέτρα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο όχι μόνο για την Λακωνία, αλλά και για τους γειτονικούς νομούς, με τεράστια συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας καθώς το  Γύθειο θα είναι πλέον  το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Πελοποννήσου και τόνισε ότι η  δυνατότητα άμεσης προσβασιμότητας μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο νέο λιμάνι Γυθείου θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αύξηση των επισκεπτών και στην καλύτερη προβολή του τόπου μας.
Το έργο σε συνδυασμό με το νέο οδικό χάρτη που διαμορφώνεται στην Πελοπόννησο θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα καταστήσει πιο εύκολα προσβάσιμους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


NEWSLETTER