Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 18:03

Τέλος Μαΐου πάει η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την
Τέλος Μαΐου πάει η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια

Την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι το τέλος Μαΐου περιμένει ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης.

Το δήλωσε ο ίδιος, απαντώντας χθες στην Καλαμάτα σε σχετική ερώτηση. Ανέφερε ότι “έχουμε στείλει πρόσκληση στην κυβέρνηση και την ανάδοχο εταιρεία (την ΤΕΡΝΑ) μέχρι τις 25 του μήνα να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία που πρέπει, για να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τέλος Μαΐου”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σημειώσει: “Το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου είναι πια έτοιμο να προχωρήσει, μετά από την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει λύση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ανακύκλωσης και τον συνολικό εθνικό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που θέτει για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Μέσω διαπραγμάτευσης και χωρίς να κινδυνεύσουν καθόλου οι πόροι του ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση πέτυχε: Μείωση της εγγυημένης ποσότητας. Μείωση του πραγματικού τελικού κόστους. Μείωση της διάρκειας της σύμβασης. Εναρμόνιση με τους στόχους του εθνικού σχεδιασμού. Ενίσχυση της διαλογής στην πηγή. Ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και τέλος, λύση εντός 10μήνου από την υπογραφή, έτσι ώστε να πάψει η χώρα να πληρώνει αναίτια πρόστιμα. Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μας δίνει το “πράσινο φως” για τις υποδομές".


NEWSLETTER