Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 17:38

Πρόστιμα 6.000 ευρώ για σκουπίδια σε Μάνη και Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Πρόστιμα 6.000 ευρώ για σκουπίδια σε Μάνη και Τριφυλία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας για περιβαλλοντικές παραβάσεις, για ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων.

Το πρόστιμο στο Δήμο Δυτικής Μάνης είναι 5.000 ευρώ και στο Δήμο Τριφυλίας 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα: α) Το πρόστιμο στο Δήμο Δυτικής Μάνης επιβλήθηκε γιατί, σύμφωνα με την απόφαση, “σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση “Αγιος Γεώργιος” υπήρχε εκτεταμένη απόρριψη απορριμμάτων. Ο χώρος ήταν ελεύθερα προσβάσιμος χωρίς περίφραξη και σήμανση απαγόρευσης εναπόθεσης στερεών αποβλήτων”.

Αυτό διαπιστώθηκε σε αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στις 28 Φεβρουαρίου. Ο φάκελος της υπόθεσης, όπως προβλέπεται από το νόμο, πρόκειται να διαβιβαστεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Επισημαίνεται ότι ο δήμος πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: Να ληφθούν μέτρα σχετικά με τον περιορισμό πρόσβασης οχημάτων για την εναπόθεση στερεών απορριμμάτων στο χώρο. Να γίνει τοποθέτηση σήμανσης σχετικά με την απαγόρευση εναπόθεσης στερεών αποβλήτων. Να γίνουν καθαρισμός και εξυγίανση του χώρου.

β) Το πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας επιβλήθηκε, γιατί “διαπιστώθηκε να έχει πραγματοποιηθεί υπαίθρια εναπόθεση στερεών απορριμμάτων εντός του αύλειου χώρου των παλαιών σφαγείων στους Γαργαλιάνους. Επίσης, υπήρχαν ενδείξεις πρόσφατης ανάφλεξης των απορριμμάτων”.

Αυτά διαπιστώθηκαν σε αυτοψία του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Π.Ε. Μεσσηνίας, στις 5 Φεβρουαρίου.

Και σε αυτή την περίπτωση ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και ο δήμος πρέπει “να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη φύλαξη του χώρου και την αποτροπή επανεμφάνισης παρόμοιων περιστατικών”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER