Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 15:41

Μήνυση και αγωγή κατά Τατούλη για το "μαύρο χρήμα" κατέθεσε ο Μαντάς

Γράφτηκε από την
Μήνυση και αγωγή κατά Τατούλη για το "μαύρο χρήμα" κατέθεσε ο Μαντάς

Μήνυση και αγωγή σε βάρος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη κατέθεσε σήμερα ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς.

Πρόκειται ουσιαστικά για την προαναγγελθείσα εξέλιξη της κόντρας των δύο ανδρών μετά την δήλωση του κ. Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέπλεκε τον κ. Μαντά με... μαύρο χρήμα για λογαριασμό μέσου ενημέρωσης.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης και της αγωγής διά του συνηγόρου του Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο Περικλής Μαντάς δήλωσε:

"Η πολιτική δράση έχει ως πεδίο της, την κοινωνία και τα προβλήματά της και ως διαρκές στοίχημα το μέλλον. Η πολιτική δράση έχει ως εργαλεία τον διάλογο και την κριτική αντιπαράθεση. Ταυτόχρονα, έχει ως αφετηρία και θεμέλιο τις κοινές αρχές και αξίες του πολιτικού μας πολιτισμού.

Στην πολιτική μου διαδρομή, δεν μετήλθα ποτέ, λογικές πολιτικής αυτοδικίας, δεν χρησιμοποίησα πρακτικές «bullying», ούτε και επιδόθηκα σε δολοφονίες χαρακτήρων.

Η αποχή μου από τέτοια ενδημικά φαινόμενα, που δηλητηριάζουν και υπονομεύουν την πολιτική, βαίνει παράλληλα με την σταθερή βούλησή μου να στέκομαι απέναντί τους, με το μόνο τρόπο, που προβλέπει το κράτος δικαίου και είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη της πατρίδας μας.

Έτσι σήμερα κατέθεσα έγκληση και αγωγή κατά του κ. Πέτρου Τατούλη, υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψή μου. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους διότι, μεταξύ των άλλων, «κρείτον του λαλείν το σιγάν».


Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας


NEWSLETTER