Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 09:36

“Μπουναμάδες της Περιφέρειας σε επιχειρηματικούς ομίλους” καταγγέλλει ο Γόντικας

Γράφτηκε από την
“Μπουναμάδες της Περιφέρειας σε επιχειρηματικούς ομίλους” καταγγέλλει ο Γόντικας

 

"Μπουναμάδες της Περιφέρειας σε επιχειρηματικούς ομίλους" καταγγέλλει ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας.

Συγκεκριμένα ο κ. Γόντικας καταγγέλλει: "Την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα όχι μόνο κάνουν φτωχικές γιορτές, αλλά και ξεπαγιάζουν στον πρώτο μεταμνημονιακό χειμώνα, η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28/12/2018 επικεντρώνει μπουναμά - αποζημίωση στα χαρτιά, στον ανάδοχο του αμαρτωλού έργου Σκούρα - Πυρί στη Λακωνία ύψους 557.292 ευρώ. Εχουν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις αποζημιώσεων στα χαρτιά στα έργα:

· Κατασκευή του δρόμου Φωκιανός - Κυπαρίσσι στα σύνορα Αρκαδίας - Λακωνίας ύψους 412.492 ευρώ.

· Βελτίωση του δρόμου προς Κούβελο στη Μεσσηνία ύψους 397.144 ευρώ. Ανάλογη ευνοϊκή μεταχείριση έχουν οι προηγούμενοι ανάδοχοι στα έργα «Αποχετευτικό του Κρανιδίου» στην Αργολίδα και «Φράγμα του Ασωπού» στην Κορινθία, αφού δεν έχουν τουλάχιστον καταπέσει υπέρ του Δημοσίου οι εγγυητικές επιστολές ύψους 4,5 και 8,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, αφού εγκατέλειψαν τα έργα τσεπώνοντας και εκατομμύρια ευρώ για έργο που δεν εκτέλεσαν. Επειδή έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για την απάντηση της Περιφέρειας σε σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι δεν έχουν επιστραφεί οι εγγυητικές επιστολές, δίνουμε στη δημοσιότητα την με τον αριθμό 110/2015 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ερμιονίδος για τη διάλυση της εργολαβίας, που προφανώς συνοδεύτηκε από επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει η με αριθμό 113/2015 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου που ρητά αναφέρει ότι σωστά η υπηρεσία δεν επιστρέφει τις εγγυητικές επιστολές στον ανάδοχο. Για αυτά εμείς εγκαλούμε την περιφερειακή αρχή και τον κ. Τατούλη και γι’ αυτά πρέπει να πάρουν θέση και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ".


NEWSLETTER