Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 10:31

Ταραχή προκάλεσαν οι ισχυρισμοί Γόντικα για το λιγνιτόσημο

Γράφτηκε από τον
Ταραχή προκάλεσαν οι ισχυρισμοί Γόντικα για το λιγνιτόσημο

 

“Ψεύτη και συκοφάντη” αποκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκο Γόντικα, επειδή ο τελευταίος τον κατηγορεί για κακή διαχείριση του λιγνιτόσημου.

Ο κ. Γιαννακούρας προκάλεσε τον κ. Γόντικα να καταθέσει τους Αριθμούς Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) των δαπανών που καταγγέλλει. Απαντώντας ο κ. Γόντικας είπε ότι τα στοιχεία, τόσο για τις δαπάνες του λιγνιτόσημου όσο και για τις αμοιβές των εργολάβων, προέρχονται από τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Οικονομικής Επιτροπής.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, η οποία ζήτησε από το Σώμα να καταδικάσει τον κ. Γόντικα επειδή γυρνάει στα κανάλια και καταγγέλλει μέλη της περιφερειακής αρχής ως απατεώνες. Τελικώς η καταγγελία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και η συζήτηση περιορίστηκε στην ανταλλαγή χαρακτηρισμών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”

Λίγο αργότερα από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση: 

«Στην σημερινή (σ.σ. χθεσινή) τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) και στη διαδικασία των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, η κ. Νικολάκου και ο κ. Γιαννακούρας ζήτησαν να βάλουν θέμα για συζήτηση.

Με φανερή έλλειψη ψυχραιμίας επιτέθηκαν με ύβρεις και συκοφαντίες στον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Νίκο Γόντικα, για την δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τις αισχρές διεκδικήσεις των εργολάβων και το λιγνιτόσημο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα καθορίζει η πλειοψηφία και ο πρόεδρός της, θα μπορούσαν κάλλιστα να το φέρουν τακτικό θέμα συζήτησης και να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν με πολιτικούς όρους και στοιχεία, σκηνοθέτησαν μια ακόμη κακοπαιγμένη παράσταση και στο τέλος αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα που οι ίδιοι έβαλαν για συζήτηση.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Νίκος Γόντικας, με ηρεμία, παρά τις διακοπές και φωνασκίες της κ. Νικολάκου, του κ. Γιαννακούρα, που γίνονταν με την ανοχή και συνενοχή του προέδρου, αλλά και της γνωστής ομάδας κλακαδόρων, τους απάντησε: "Το ξέρετε ότι όλα τα στοιχεία που δίνουμε στη δημοσιότητα είναι από τις εισηγήσεις σας στο ΠεΣυΠ και την οικονομική επιτροπή και φέρουν τις υπογραφές σας. Ολες οι εισηγήσεις για το λιγνιτόσημο έχουν την υπογραφή Τατούλη. Αφού φέρατε το θέμα, έστω και με αυτό τον τρόπο, γιατί αρνείστε να συζητηθεί; Θα το φέρετε τουλάχιστον τακτικό θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;".

Είμαστε βέβαιοι ότι θα το βάλουν στα πόδια, δεν αντέχουν σε συζήτηση με αντιπαράθεση στοιχείων, ξέρουν πολύ καλά ότι οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μιλάνε πάντα με στοιχεία.

Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του μονόπρακτου έπιασαν δουλειά τα φερέφωνα του Τατούλη ανεβάζοντας στο διαδίκτυο δήθεν ρεπορτάζ, υπηρετώντας τον αφέντη τους».

Θ.Λ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER