Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 08:47

Θριαμβολογίες Τατούλη για ΣΔΙΤ απορριμμάτων, αφού πάτησε στη “σανίδα” Καρρά - Ξεροβάσιλα

Γράφτηκε από τον
Θριαμβολογίες Τατούλη για ΣΔΙΤ απορριμμάτων, αφού πάτησε στη “σανίδα” Καρρά - Ξεροβάσιλα

 

Σε γύρο θριάμβου για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων μετέτρεψε χθες τη συνεχιζόμενη από προχθές συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Παρουσία μόνο του συμβούλου Παναγιώτη Ξεροβάσιλα από την αντιπολίτευση, η πλειοψηφία υπερψήφισε τις εισηγήσεις της περιφερειακής αρχής για τη ΣΔΙΤ και ο κ. Τατούλης ζήτησε από την ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει αμέσως την κατασκευή των μονάδων διαχείρισης των σκουπιδιών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε βάρος της.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν παρέστη ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Καρράς που με την προχθεσινή παρουσία του χάρισε την πολυπόθητη απαρτία στην περιφερειακή αρχή. Χθες ο κ. Καρράς έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος Ηλία Στρατηγάκο, με την οποία του γνωστοποίησε ότι θα απουσιάζει για "σοβαρό λόγο". Νωρίτερα χθες το πρωί ο κ. Καρράς με ανάρτησή του στο Facebook ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την αποχή της αντιπολίτευσης και ότι παραμένει υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Αντίθετα από τον κ. Καρρά ο έτερος "σωτήρας" της περιφερειακής αρχής, ο κ. Ξεροβάσιλας, όχι μόνο παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά προσπάθησε να παρουσιάσει ως αστείους τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού του.

ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ 

Στα πανηγύρια για την υπερψήφιση των εισηγήσεων αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις που είναι αναγκαίες για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων πρωτοστάτησαν, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών εκτοξεύτηκαν για μια ακόμα φορά βολές κατά των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ υπήρξαν και υπαινιγμοί για υπονόμευση του έργου της ΣΔΙΤ από τη “μαφία των σκουπιδιών”. Αυτή τη φορά όμως ο κ. Τατούλης δεν τα έβαλε γενικώς με τα κόμματα, αλλά με τις παρέες που καταλαμβάνουν την ηγεσία των κομμάτων. "Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες έναντι στις ηγεσίες των κομμάτων, γιατί στερούνται ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσπαθούν να τις παρασύρουν προς τα κάτω. Αυτή η πολιτική τοξικότητα αποκαλύπτει και την κρίση του πολιτικού συστήματος" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης. Μιλώντας για  “μαφία των σκουπιδιών” ο κ. Τατούλης είπε ότι η δικαιοσύνη εξακολουθεί να διερευνά ενδεχόμενη σχέση της με δημάρχους και αντιδημάρχους. Με αυτά τα λόγια ο κ. Τατούλης έδωσε τροφή και επιχειρήματα σε όσους συνδέουν τον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τη γνωστή δικαστική έρευνα για τα απορρίμματα στο δάσος της Φολόης. Στο στόχαστρο του κ. Τατούλη μπήκαν και όσοι, σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη, επιχείρησαν να εμπλέξουν την περιφερειακή αρχή στην υπόθεση του “κοριού” που βρέθηκε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη.   

Η κ. Νικολάκου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ενδεχομένως κάποιοι από την αντιπολίτευση να μην έχουν μόνο πολιτικά κίνητρα όταν αγωνίζονται κατά της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων. "Είναι πολλά τα λεφτά Αρη" είπε η κ. Νικολάκου, αφήνοντας υπονοούμενα για οικονομικές σχέσεις με τη “μαφία των σκουπιδιών”. Παράλληλα ενημέρωσε το Σώμα ότι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν μηνυθεί από τον πατέρα του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας για απάτη αναφορικά με περιουσιακά στοιχεία στην Παλαιόχουνη.

Ο "ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ" ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Καρράς με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είχε υποψιαστεί την αποχή της αντιπολίτευσης και ότι συνεχίζει να αγωνίζεται με το συνδυασμό του κ. Νίκα. Ανεξάρτητα όμως από τις κατόπιν εορτής αναρτήσεις, ο κ. Καρράς με την παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο "σκότωσε" το πολιτικό αίτημα της αντιπολίτευσης και του κ. Νίκα, με το οποίο ζητούσαν να αποφασίσει για τα σκουπίδια η νέα περιφερειακή αρχή. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρρά: "Πολλά ακούστηκαν για τη συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο χθες στην Τρίπολη από κάποια περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Η θέση του εκλεγμένου συμβούλου δίνεται από τους πολίτες σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας και αφαιρείται μόνο από αυτούς. Οι υποχρεώσεις του καθορίζονται σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οπως έχει δηλώσει (9/3/19) ο κ. Παναγιώτης Νίκας υποψήφιος περιφερειάρχης “οι περιφερειακοί σύμβουλοι αποφασίζουν κατά συνείδηση ως έχουν υποχρέωση”,
δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα της αυτοτέλειας της λειτουργίας όλων εκείνων των περιφερειακών συμβούλων που τυγχάνουν και υποψήφιοι στο συνδυασμό "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο". Αρα, πού το μεμπτό η συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Προσωπικά δεν είχα δεχτεί καμία οδηγία για συμμετοχή ή μη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έπραξα και θα πράξω μέχρι 31/8/19 ως οφείλω το αυτονόητο, συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις του. Γιατί τόση κουβέντα στο πρόσωπό μου; Και κάτι τελευταίο για ενημέρωση όλων: Ουδέποτε δέχτηκα καμία παρέμβαση από πολιτικό πρόσωπο, ούτε από τον πολιτικό μου φορέα που είμαι μέλος, να αποχωρήσω από τη "Νέα Πελοπόννησο" του Π. Τατούλη, αλλά όπως ήδη το έχω κάνει γνωστό σε ΜΜΕ, ήταν προσωπική μου επιλογή όπως και αυτή να μετέχω και να αγωνίζομαι δίπλα στο κ. Παναγιώτη Νίκα".

Ο ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Παναγιώτης Ξεροβάσιλας χαρακτήρισε "πλάκα" όσα ακούστηκαν αναφορικά με χρήματα που πήρε για να παραστεί στη συνεδρίαση ώστε να έχει απαρτία το Περιφερειακό Συμβούλιο. "Ξέρετε όμως τι έγινε. Η πλάκα, γιατί για πλάκα πρόκειται. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μου είπαν ότι μάλλον πρέπει, ο καθένας λέει ότι εκτιμά ότι πήρα χρήματα. Καλά εσύ που με ξέρεις είπα σε κάποιον, θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό; Και λέει αυτός όχι για 10.000 ή 15.000 αλλά για 50.000 ή για 100.000" είπε ο κ. Ξεροβάσιλας μιλώντας για το θέμα. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ξεροβάσιλας παραδέχτηκε ότι "ενοχλήθηκε" από πολλούς για την παρουσία του στην επίμαχη συνεδρίαση, αλλά τελικά αποφάσισε να παραστεί γιατί θεωρεί κρίσιμη την απόφαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης παραδέχτηκε ότι απείχε από προηγούμενες συνεδριάσεις επειδή είχε απογοητευτεί εξαιτίας της αλλαγής στάσης πολλών συμβούλων. Στη συνέχεια έκανε ιστορική αναδρομή στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των σκουπιδιών και κατέληξε λέγοντας ότι θα ψηφίσει λευκό ευχόμενος το έργο της περιφερειακής αρχής να διαλύσει τις αμφιβολίες του.


NEWSLETTER