Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:30

Νίκας: “Παράδειγμα προς αποφυγή η παράκαμψη Πεταλιδίου”

Γράφτηκε από την
Νίκας: “Παράδειγμα προς αποφυγή η παράκαμψη Πεταλιδίου”

Ως χαρακτηριστική περίπτωση των προβλημάτων που προκύπτουν όταν δημοπρατούνται έργα χωρίς ώριμες μελέτες κατέδειξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το έργο της παράκαμψης Πεταλιδίου, στη σχετική σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στην Τρίπολη.

“Η αρχική προθεσμία ήταν 18 μήνες και έχουν περάσει πάνω από 70. Δυστυχώς αυτά προκύπτουν όταν ξεκινούν έργα χωρίς ώριμες μελέτες, καθώς ήταν γνωστή η παρουσία αρχαίων στην περιοχή. Κι ενώ μέσα στο 2019 θα τελειώσουν το πρώτο και το τρίτο τμήμα, στο ενδιάμεσο τμήμα -σε ένα μήκος 200 μέτρων- υφίσταται σημαντικό πρόβλημα, καθώς λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων υπάρχει εμπλοκή με το ΚΑΣ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι προβλέπεται μετατόπιση των ευρημάτων για να κατασκευαστεί το cut and cover και στη συνέχεια οι αρχαιότητες θα επανατοποθετηθούν, παρατήρησε ωστόσο ότι “η διαδικασία αυτή θα κοστίσει σημαντικά και η δαπάνη αυτή θα πρέπει να καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι θα έχει για το θέμα αυτό συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.


NEWSLETTER