Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 08:47

Τροπολογία κόβει τον “γόρδιο δεσμό”: Ξεμπλοκάρει το θέμα με τα απορρίμματα

Γράφτηκε από τον
Τροπολογία κόβει τον “γόρδιο δεσμό”: Ξεμπλοκάρει το θέμα με τα απορρίμματα

 

 

Η κυβέρνηση έκοψε τον "γόρδιο δεσμό" της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου μεταβιβάζοντας την αρμοδιότητα της απαλλοτρίωσης ακινήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο μίνι νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που θα ψηφιζόταν χθες το βράδυ στη Βουλή. Οταν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου, στην οποία πλειοψηφεί η παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, θα μπορέσει να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για να δημιουργηθούν οι μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή παρέμενε η αρμοδιότητα των απαλλοτριώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί μόνο με τις ψήφους της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” του Πέτρου Τατούλη, καθώς οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τη ΣΔΙΤ. Ουσιαστικά η περιφερειακή αρχή ήταν όμηρος του κ. Τατούλη και η ομηρία λύθηκε χθες με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σχολιάζοντας την τροπολογία εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι πολλές φορές τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με... σπαθί όπως ο γόρδιος δεσμός.

Θ.Λ.


NEWSLETTER