Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 16:48

Η θέση του Γόντικα για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Η θέση του Γόντικα για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

"Ο νέος προϋπολογισμός της Περιφέρειας υποτάσσεται όπως και ο κρατικός, στις ανάγκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, στις προτεραιότητες που θέτει η αστική τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι γενικά και στη περιοχή".

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων:

"Μετά από 20 χρόνια συνεχών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Διοίκηση (σε αρμοδιότητες, λειτουργία, χρηματοδότηση, πόρους) σήμερα έχουμε μια πιο συστηματική και διευρυμένη στήριξη της δράσης του κεφαλαίου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Και φέτος που υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, που «αποκαθίσταται η κανονικότητα» που έχουμε ανάπτυξη, τα έσοδα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας και οι δαπάνες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών κινούνται στα ίδια πολύ χαμηλά επίπεδα. Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν αφορά σε καμία περίπτωση την έστω και μερική επιστροφή των παρακρατηθέντων από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης την έστω και μερική αποκατάσταση της υποχρηματοδότησης που έχει τραγικές συνέπειες.

Οι αστικές κυβερνήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, το ίδιο και οι περιφερειακές αρχές, τα ματωμένα πλεονάσματα όμως είναι εδώ, η ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας είναι εδώ".


NEWSLETTER