Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 08:55

Δεν θα δώσουν ονόματα προς απόλυση οι δήμαρχοι

Γράφτηκε από την
Δεν θα δώσουν ονόματα προς απόλυση οι δήμαρχοι

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 Με δύο διαφορετικά ομόφωνα ψήφισματά της, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, στηρίζει τους εργαζόμενους στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ που απειλούνται με απόλυση και αναφέρεται στις παρενέργειες του μεσοπρόθεσμου. Ειδικότερα, στο ένα ψήφισμα τονίζεται ότι κανένας δήμαρχος δεν θα δώσει στοιχεία και δε θα διευκολύνει διαδικασίες απολύσεων εργαζομένων. Και αναφέρει ότι «το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου στηρίζει τους εργαζόμενους και το αίτημά τους να μεταφερθούν σε Δήμους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση), όπως άλλωστε προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί επιβολή βλαπτικών αποφάσεων  για τους εργαζόμενους στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ».

Στο άλλο ψήφισμα το Δ.Σ. της ΠΕΔ αναφέρεται στις παρενέργειες του μεσοπρόθεσμου και τονίζει ότι «κατεδαφίζεται η αυτοδιοίκηση, ότι απαξιώνονται οι αιρετοί, ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στο αυτοδιοικητικό έργο και ότι κυρίως από την αποδυνάμωση, μέχρι σημείων διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».


NEWSLETTER