Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 18:23

Νίκας για έγγραφο Ε.Ε.: Προχωρά κανονικά το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

Νίκας για έγγραφο Ε.Ε.: Προχωρά κανονικά το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

 

Η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα συνεχιστεί, και σε 15 μήνες θα μάθουμε αν θα δώσει τα χρήματα η ελληνική κυβέρνηση ή η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με αυτή την απάντηση σε ερώτηση του Θανάση Πετράκου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξαιτίας ελλείψεων στο φάκελο του έργου.

Ο κ. Νίκας είπε ότι το έργο το προώθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι δεν μπορεί η προώθηση να έγινε εν αγνοία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μιλώντας για το έγγραφο της Κομισιόν που επισημαίνει τις ελλείψεις του φακέλου, είπε ότι θα απαντηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ελλείψεις του φακέλου επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή" Γιώργος Αγραφιώτης στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού "Best": «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δίκιο. Δυστυχώς για τη χώρα η Ε.Ε. έχει δίκιο. Τα στελέχη της έκαναν σχόλια όχι για το έργο, αλλά για το φάκελο του έργου που απεστάλη στις Βρυξέλλες από τις ελληνικές αρχές» δήλωσε ο κ. Αγραφιώτης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς για τους συντάκτες, ευτυχώς για το έργο… τα θέματα τα οποία ορθώς θέτει η Ε.Ε. έχουν απαντηθεί και στον ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου και στον φάκελο της διακήρυξης του έργου και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά κυρίως και πάνω από όλα στην ΑΕΠΟ του έργου. Αρα είναι θέματα που απλώς οφείλουμε σαν χώρα να προσκομίσουμε στις Βρυξέλλες».