Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 13:47

Μετα την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου: Αύριο τα σπουδαία για Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Μετα την θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου: Αύριο τα σπουδαία για Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε προχθές κατά πλειοψηφία να γνωμοδοτήσει θετικά, υπό όρους και προϋποθέσεις (αντιπλημμυρικά έργα, πρόσβαση στη ΒΙΠΕ, διατήρηση σιδηροδρομικής γραμμής, κατάργηση διοδίων περιφερειακού κ.λπ.), για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Αυτή η απόφαση - γνωμοδότηση δίνει το πράσινο φως για τη συνέχιση του διαγωνισμού, ενώ ανακοινώσεις για τον εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης του δρόμου αναμένεται να κάνει αύριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετικά γνωμοδότησε και η παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αν και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας έχει εκφράσει επανειλημμένα τόσο την αντίθεσή του με τη χάραξη του "Μορέα" όσο και την προτίμησή του για τη νότια χάραξη.

Την προχθεσινή απόφαση του ΠΕΣΥΠ καταψήφισαν μόνο οι παρατάξεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και της "Ανταρσίας στο Μοριά", που έτσι κι αλλιώς διαφωνούν με τις ΣΔΙΤ. Ολες οι υπόλοιπες παρατάξεις του συμβουλίου, αν και γνωμοδότησαν θετικά, φρόντισαν να θέσουν όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να μη χρεωθούν ενδεχόμενες αστοχίες. Ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” Πέτρος Τατούλης φρόντισε μάλιστα να πάρει μεγάλες αποστάσεις, λέγοντας ότι ενδέχεται να διπλασιαστεί το κόστος του Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αν δεν τηρηθούν οι 9 προϋποθέσεις της παράταξής του. Μεταξύ άλλων τόνισε και την ανάγκη να οριστούν αυστηρά τα γεωγραφικά δεδομένα του δρόμου, ώστε να υπάρχει ζώνη απαλλοτρίωσης και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως αυτό της υψομετρικής διαφοράς που έχει διαπιστωθεί στον κόμβο της Ανάληψης.

Ο εισηγητής αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις στη ΜΠΕ με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, τις απόψεις των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ. Σημείωσε ακόμη ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη θετική γνωμοδότηση είναι η διατήρηση των γεωγραφικών χαρακτηριστικών (πλάτος, λωρίδες κ.λπ.) μέχρι την Καλαμάτα, και η διατήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Υπενθύμισε δε ότι η νότια χάραξη έχει αποτυπωθεί στα Γενικά Πολεοδομικά Σχεδία Καλαμάτας και Μεσσήνης και ότι έχουν γνωμοδοτήσει θετικά στο παρελθόν για αυτήν και τα δύο αυτά Δημοτικά Συμβούλια.

Η εισηγήτρια της "Νέας Πελοποννήσου" Ντίνα Νικολάκου κατέθεσε υπόμνημα με 9 προϋποθέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στον κάμπο του Παμίσου.

Ο επικεφαλής της "Πελοποννησιακής Συμμαχίας" Γιάννης Μπουντρούκας γνωμοδότησε θετικά για τη ΜΠΕ του Καλαμάτα – Ριζόμυλος, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου.

Ο επικεφαλής των "Νέων Δρόμων" Γιώργος Δέδες είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα επανεκκίνησης του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη και ζήτησε να καταργηθούν τα διόδια του περιφερειακού. Είπε ότι από τα διόδια διέρχονται καθημερινά περίπου 4.000 αυτοκίνητα και ότι το εκτιμώμενο κόστος κατάργησής τους είναι 4,5 εκ. ευρώ. Τόνισε επίσης την ανάγκη ασφαλούς σύνδεσης της ΒΙΠΕ με το νέο δρόμο, μέσω μιας παράλληλης οδού.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας είπε ότι, αν και το έργο είναι αναγκαίο, δεν θα του δώσει θετική γνωμοδότηση, επειδή διαφωνεί με τις ΣΔΙΤ και τα έργα που γίνονται προς όφελος του κεφαλαίου. Και δήλωσε ότι μόνο τα έργα που γίνονται από κρατικές επιχειρήσεις είναι φθηνά και προς όφελος του λαού.

Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι καθυστέρησε τη γνωμοδότηση επειδή διαφωνεί με τη χάραξη του "Μορέα". Αφησε υπονοούμενα κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά -χωρίς να τον κατονομάσει- λέγοντας ότι υπηρέτησε μεγάλα συμφέροντα της περιοχής κόντρα στις επιλογές του υπουργείου Υποδομών. Ο κ. Πετράκος ζήτησε να διασφαλιστεί ο σιδηρόδρομος, να κατασκευαστούν παράλληλοι δρόμοι και να καταργηθούν τα διόδια του περιφερειακού.

Η επικεφαλής της “Πράσινης Πελοποννήσου” Δήμητρα Λυμπεροπούλου τόνισε με τη σειρά της την ανάγκη διατήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ έχουν προστεθεί στο δίκτυο μεταφορών πολλά χιλιόμετρα δρόμων, δεν έχει προστεθεί ούτε ένα μέτρο σιδηρόδρομου.

Ο επικεφαλής της "Ανταρσίας στο Μοριά" Παναγιώτης Κάτσαρης εκτίμησε ότι ο δρόμος καθυστερεί επειδή διαφωνούν για τη χάραξή του τα μεγάλα συμφέροντα.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι ο συγκεκριμένος δρόμος όπως σχεδιάζεται εξυπηρετεί τα συμφέροντα του "Μορέα", και ότι δεν υπάρχει μελέτη, παρά μόνο μια γραμμή στο χάρτη. Ο κ. Νίκας είπε ότι γνωμοδοτεί θετικά για να μη δώσει άλλοθι σε όσους δεν θέλουν να κατασκευαστεί ο δρόμος.


NEWSLETTER