Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 08:43

Αποδοχή ένστασης για το Τζάνε-Καλαμάκι από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Αποδοχή ένστασης για το Τζάνε-Καλαμάκι από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Αλλαξε ο προσωρινός μειοδότης για το έργο της βελτίωσης του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδέχθηκε την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας - μετά από νομική γνωμοδότηση - για αποδοχή της ένστασης του τρίτου μειοδότη, της εταιρείας "Ακων Τεχνική ΑΕ", κατά του πρώτου "Γ. Πετρής ΑΤΕ" και του δεύτερου μειοδότη "Μετρό ΑΤΕ" και την ανακήρυξε προσωρινό μειοδότη του έργου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα τρέξουν από τη Δ.Τ.Ε. της Περιφέρειας, ο φάκελος με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο, ενώ θα ανοίξουν και οι διαδικασίες των προσφυγών και των ενστάσεων.

Το έργο της βελτίωσης του δρόμου αμέσως μετά τη γέφυρα Τζάνε έως την έξοδο Καλαμακίου, μήκους 7,7 χιλιομέτρων, είναι το πρώτο τμήμα του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη που δημοπρατήθηκε, μετά από μελέτες και καθυστερήσεις χρόνων. Αφορά τις παρακάμψεις του Πεταλιδίου και του οικισμού Τζάνε και λόγω των απαλλοτριώσεων που θα χρειαστούν, ο βαθμός δυσκολίας του είναι μεγάλος.