Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 17:20

Συνέχιση της δορυφορικής παρακολούθησης των ακτών ζητεί ο Τατούλης

Συνέχιση της δορυφορικής παρακολούθησης των ακτών ζητεί ο Τατούλης

Η "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη με ανακοίνωσή της καλεί την περιφερειακή αρχή να συνεχίσει το πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης των ακτών της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη συμμετείχε στην κοινοπραξία Space for Shores από το i-SEA, μαζί με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την εταιρεία Terra Spatium SA και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του Ινστιτούτου Διαστημικών εφαρμογών, με επιβλέποντα τον Δρ. Τάκη Παπαδόπουλο, υπό την δομή του ΚΕΤΕΚ-Π (Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου). Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη δημιουργία επιχειρησιακών υπηρεσιών για την παρακολούθηση της διάβρωσης των ακτών από το διάστημα. Οι υπηρεσίες, σχεδιασμένες από και για τους τελικούς χρήστες, θα παρέχουν γεωμορφολογίες και παράγονται σε εννέα διαφορετικές παράκτιες περιοχές εντός πέντε χωρών της Ε.Ε.".
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: "Καλούμε την νυν περιφερειακή αρχή, να αντιληφθεί την χρησιμότητα όλων των έργων που της παραδώσαμε και αφορούν την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία και να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με εξαιρετικά αποτελέσματα, παραμερίζοντας την πολιτική εμπάθεια που έχει εναντίον του επικεφαλής και των μελών της παράταξής μας, στο βωμό της οποίας «θυσιάζουν» την ανάπτυξη της Πελοποννήσου".