Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 18:06

Δέδες για Τατούλη: “Αναίσχυντα ψεύδη και κουτοπόνηρες μέθοδοι επίθεσης σε πολιτικούς αντιπάλους”

Γράφτηκε από την
Δέδες για Τατούλη: “Αναίσχυντα ψεύδη και κουτοπόνηρες μέθοδοι επίθεσης σε πολιτικούς αντιπάλους”


“Από το υπουργείο Υποδομών μέχρι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης... ένα μεγάλο ψέμα δρόμος!” λέει ο περιφερειακός σύμβουλος - επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο” Γιώργος Δέδες, πρώην γ.γ. Υποδομών, επικρίνοντας δριμύτατα τον τέως περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.


Με αφορμή επιθέσεις που δέχθηκε, ο Γ. Δέδες σημειώνει πως “η «Νέα Πελοπόννησος» και ο επικεφαλής της κ. Τατούλης βρίσκονται σε πολιτικό “ίλιγγο” το τελευταίο διάστημα με συνέπεια να εκτίθενται ανεπανόρθωτα, καταφεύγοντας σε αναίσχυντα ψεύδη και κουτοπόνηρες μεθόδους επίθεσης σε πολιτικούς τους αντιπάλους. Ολα αυτά προσπαθώντας να δώσουν τη μάχη των εντυπώσεων, διαστρεβλώνοντας δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση”.
Απαντώντας στην κατηγορία του κ. Τατούλη ότι ως γ.γ. Υποδομών δεν χρηματοδότησε την Περιφέρεια για αντιπλημμυρικά και έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν σε περιοχές της από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπάς», το Σεπτέμβριο του 2018, αποκαλύπτει πως “η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν απευθύνθηκε με αίτημά της και τεχνικό δελτίο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου ο Γ. Δέδες, ως γ.γ. Υποδομών, είχε την αρμοδιότητα να το αξιολογήσει και να κρίνει εάν συντρέχουν πράγματι οι λόγοι χρηματοδότησης. Το έστειλε σε άλλο υπουργείο, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το οποίο μάλιστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του τότε υφυπουργού κ. Στάθη Γιαννακίδη με το ποσό των 5 εκ. ευρώ”.
Ο Γ. Δέδες παρατηρεί ότι “οι δήμοι της Πελοποννήσου, ακόμη όμως και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που είχαν στείλει αντίστοιχα αιτήματα, χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σημαντικά ποσά”.
Ο πρώην γ.γ., αφού αναφέρει ότι ο κ. Τατούλης σιώπησε στην απάντηση του έδωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σημειώνει ότι “ο ίδιος ή κάποιοι από την παραπαίουσα παράταξή του, μην μπορώντας προφανώς να καταπιούν την αποστομωτική απάντηση, έκαναν τις επόμενες ημέρες το λάθος να επιχειρήσουν να «απαντήσουν», καταφεύγοντας σε ψεύδη, ύβρεις και πολιτικές συκοφαντίες. Για αυτούς είναι ο φυσικός τρόπος του πολιτεύεσθαι και φυσικά δεν μας προκαλεί έκπληξη”.
Ο Γ. Δέδες τους προκαλεί “να δείξουν τον παραλήπτη του τεχνικού δελτίου, όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο το οποίο ενσωμάτωσαν στο δελτίο Τύπου. Τη σελίδα όπου αναγράφεται πού απευθύνεται το αίτημα και το τεχνικό δελτίο. Εάν δεν ντρέπονται για την εκτός ορίων πολιτική τους ψευδολογία ας το κάνουν” – και προσθέτει: “Είναι πραγματικά δυσάρεστο να παρακολουθεί κανείς τον κ. Τατούλη, στον θλιβερό και άδοξο επίλογο του πολιτικού του βίου, να επιμένει στις προσφιλείς του μεθόδους της διαστρέβλωσης γεγονότων, της ψευδολογίας και της συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων”.

“Η ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΕ - ΝΙΚΑ”

Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσής του, όσον αφορά τους “μονότονα επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς της «Νέας Πελοποννήσου, περί δήθεν συνεργασίας Δέδε - Νίκα”, ο Γ. Δέδες παρατηρεί:
“Ο κ. Τατούλης, ως η προσωποποίηση του πολιτικού γυρολόγου, τα τελευταία 10 χρόνια έχει ζητήσει και έχει λάβει στήριξη από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα της χώρας: ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Νέα Δημοκρατία, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Ενωση Κεντρώων, Νέα Ελληνική Ελληνική Ορμή (της κ. Παπακώστα) και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Τελευταία αποφάσισε να ενδυθεί τον μανδύα του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού παράγοντα και πρόσφατα μάλιστα σήκωσε αντικυβερνητική παντιέρα, έρποντας πολιτικά γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ως περιφερειάρχης έβριζε χυδαία μιλώντας για “συριζαίους που θέλουν να σοδομίσουν την Πελοπόννησο” και «συμμορίτες» υπό τον Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτής της θλιβερής του τακτικής, έχει επιλέξει να κατηγορεί συστηματικά την παράταξη των “Νέων Δρόμων” και τον επικεφαλής της για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Νίκα, πιθανολογώντας ότι θα δημιουργήσει ρήγματα και κραδασμούς στις σχέσεις των «Νέων Δρόμων» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην κουράζεται μάταια, ούτε ο ίδιος ούτε οι αγχωμένοι για το πολιτικό τους μέλλον συνοδοιπόροι του, ούτε τα παπαγαλάκια που συνδράμουν σε αυτό το αστείο, καλό θα ήταν να σταματήσουν αυτή την παραφιλολογία διότι δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να αποδώσει γι’ αυτούς, τους καρπούς που ονειρεύονται.
Η παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» με τον επικεφαλής της Γ. Δέδε, από την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, στο πλαίσιο του συστήματος της απλής αναλογικής με το οποίο έχει αναδειχθεί. Χωρίς να ετεροκαθορίζεται από κανέναν, χωρίς να διακατέχεται από στείρο αντιπολιτευτικό πνεύμα, τοποθετείται κατά περίπτωση ανάλογα με κάθε προκύπτον ζήτημα με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της Πελοποννήσου και τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, σε διαφορετικά θέματα και πάντα κατά περίπτωση, έχει ψηφίσει από κοινού με όλες σχεδόν τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εχει, επίσης, σε κάθετη αντίθεση με τις επιλογές που προωθεί η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα, πρωταγωνιστήσει στην επίτευξη αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια σε κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές, με ευρύτερη πολιτική σημασία που υπερβαίνουν τα όρια της διοικητικής μας περιφέρειας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER