Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 08:11

Αποφάσεις για έργα της Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αποφάσεις για έργα της Μεσσηνίας (βίντεο)

Στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Πελοποννήσου για έργα της Μεσσηνίας αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης των διαγωνισμών για τα παρακάτω έργα:

  • «Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας», προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Το έργο που αφορά την προσθήκη ορόφου στο νοσοκομείο, έχει φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας, ενώ κύριος του έργου είναι το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
  • «Μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας-Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο - κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Πάμισου», προϋπολογισμού 595.000 ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο.
  • «Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 350.300 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση με το αθλητικό σωματείο και αφορά την προμήθεια του χλοοτάπητα και του συστήματος ποτισμού, με στόχο την αναβάθμιση του γηπέδου.
  • «Βελτίωση - συντήρηση γηπέδου Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΚΑΠ 20% της Περιφέρειας. Το έργο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση με το σύλλογο του Μεσσηνιακού και αφορά την αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα με τεχνητό, καθώς και το αρδευτικό σύστημα του γηπέδου.
  • «Επισκευή γεωτρήσεων Φιλιατρών», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ιδίων πόρων. Το έργο αφορά την επισκευή μέρους των κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών, προκειμένου να καταστούν λειτουργικές.

Επιπλέον εγκρίθηκαν τα πρακτικά της διαγωνιστικής διαδικασίας των κατωτέρω έργων:

  • «Ηλεκτροφωτισμός έργων (π.χ. κόμβοι κ.λπ.) του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
  • «Συντήρηση - βελτίωση - αναβάθμιση ασφάλειας της 9ης και 13ης επαρχιακής οδού Ριζόμυλος - Κορώνη - Φοινικούντα - Μεθώνη» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργολαβίες των κάτωθι έργων, που υλοποιούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας:

  • Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δ.Ε. Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κατασκευάζεται ο βόρειος πρόβολος, ενώ έχουν υλοποιηθεί και οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή του νότιου προβόλου. Επίσης έχουν γίνει και εργασίες αποκατάστασης της βατότητας του παραλιακού μετώπου, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την απρόσκοπτη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής.
  • Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, προϋπολογισμού 5.388.580 ευρώ. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, έχει διαπιστωθεί πτώση του ρυθμού υλοποίησης, όμως τα τυχόν προβλήματα ξεπερνιούνται εντός του μηνός, λόγω του ότι θα βρίσκεται στο έργο ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός (πλωτός γερανός κ.λπ.).


NEWSLETTER