Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 17:44

“Λαϊκή Συσπείρωση” Πελοποννήσου: “Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος”

“Λαϊκή Συσπείρωση” Πελοποννήσου: “Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος”

“Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος”, παρατηρεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Παλαιόχουνη, όπου κατασκευάζεται μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από την ΤΕΡΝΑ.

Αφού επικρίνει τις κυβερνήσεις από το 2011 έως και το 2020 ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη σημερινή της Ν.Δ., καθώς και την περιφερειακή αρχή Τατούλη, η “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρει: “Σήμερα που το έργο προχωρά και είναι στο τελικό στάδιο, επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος, το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης για να επισφραγίσει το έγκλημα. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα κόμματα του κεφαλαίου άλλα λένε όταν είναι αντιπολίτευση, άλλα κάνουν όταν είναι κυβέρνηση, οι επιλογές όμως του κεφαλαίου προχωρούν και όλοι τελικά ευθυγραμμίζονται. Θα κοστίσει το σκουπίδι χρυσάφι. Μόνο που τον λογαριασμό τον πληρώνουν τελικά τα λαϊκά στρώματα. Ηδη το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, στα όρια του οποίου υπάγεται η Καλλιρρόη, όπου θα κατασκευαστεί το ένα σκουπιδοεργοστάσιο και ο ΧΥΤΥ, αποφάσισε για το 2022 αύξηση των ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, για να πληρώνεται η ΤΕΡΝΑ. Θα κοστίσει στους κατοίκους 189 ευρώ ο τόνος απορριμμάτων, χωρίς να υπολογίζονται τα μεταφορικά και οι ρήτρες ποσότητας και ποιότητας. Τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην Πελοπόννησο πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από όλη αυτή την πορεία”.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου να γυρίσουν “την πλάτη στα κόμματα και τα στηρίγματα του κεφαλαίου και τα στηρίγματά τους σε δήμους και Περιφέρεια και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που όχι μόνο σταθερά αποκάλυπτε αυτές τις μεθοδεύσεις, αλλά ήταν και στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί”.