Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 08:00

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ

Γράφτηκε από τον

Το επετειακό εμβληματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 1821 στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής για το 2021, για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

“Εδώ μέσα σε μια μοναδική παρουσία και με μοναδικά κειμήλια αισθάνεσαι ένα δέος. Αισθάνεσαι τιμή και ευθύνη” επεσήμανε η κ. Αγγελοπούλου μετά την ξενάγησή της στην έκθεση με τα κειμήλια του Αγώνα.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προσέφερε στην κ. Αγγελοπούλου αντίγραφα της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας και της σφραγίδας της Ελευθερίας, δημιουργήματα και τα δύο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, καθώς επίσης αντίγραφο του Ευαγγελίου του Αγώνα από τη Μονή Σαλώνων και δύο επετειακές εκδόσεις για την Επανάσταση του 1821 και την Πελοπόννησο.

Σε δηλώσεις του ο Π. Νίκας σημείωσε ότι “η συνεργασία μας με την πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια είναι συνεργασία πολυδιάστατη. Θερμά την ευχαριστώ και για τις κατευθύνσεις σχετικά με τους εορτασμούς και τη βοήθεια την οποία παρέχει, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών. Γιατί ξέρετε ότι και φέτος και του χρόνου θα έχουμε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια. Η παρουσία της κ. Αγγελοπούλου στο δημόσιο βίο είναι σε κάθε περίπτωση ευεργετική. Ενας άνθρωπος που αγωνίζεται και προσφέρει, χωρίς να ζητήσει τίποτε. Και αυτό είναι εξόχως σημαντικό. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι να αγωνίζονται και να προσφέρουν. Εκ μέρους των Πελοποννησίων, εκ μέρους της περιοχής η οποία πρωταγωνίστησε στον αγώνα για το 1821, της εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για ό,τι κάνει και για ό,τι πρόκειται να κάνει για τον λαό μας και για το έθνος μας”.

Η κ. Αγγελοπούλου παρατήρησε πως “μίλησε ένας άνθρωπος και είπε τόσο καλά λόγια για τη δουλειά της Επιτροπής, αλλά αυτό που εγώ πρέπει να τονίσω είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ μεγάλη πείρα στα κοινά, που έχει αγωνιστεί και έχει πετύχει πράγματα για την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών του, της κοινωνίας. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι οτιδήποτε αναλάβει θα το βγάλει πέρα. Εδώ μέσα σε μια μοναδική παρουσία και με μοναδικά κειμήλια αισθάνεσαι ένα δέος. Αισθάνεσαι τιμή και ευθύνη. Ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του μεταφέρουν στους ώμους τους αυτή την ευθύνη και αγωνίστηκαν να δημιουργήσουν αυτή την εικόνα που έχουμε τώρα, τη φορτισμένη λόγω αυτής της συμβολικής χρονιάς. Και να συνεχιστεί με πάρα πολλούς τρόπους είτε λέγεται ανάπτυξη, εξέλιξη, παιδεία, προϊόντα, εξαγωγές, τουρισμός. Ενας νέος τρόπος κοινωνικού ιστού τον οποίο υπηρετεί ο περιφερειάρχης με περισσή δεξιότητα”.

Γ.Σ.