Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 09:19

Μεσσηνία: Ετοιμότητα εθελοντών για αντιμετώπιση πλημμύρας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Ετοιμότητα εθελοντών για αντιμετώπιση πλημμύρας (βίντεο)

 

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς και οι εθελοντές της Μεσσηνίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τυχόν πλημμύρες, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Χατζής επισήμαναν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Μεσσηνίας των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, Τεχνικών Έργων, Διεύθυνσης Υγείας, Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωπος Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού και Στρατού, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των δήμων της ΠΕ Μεσσηνίας, των εθελοντικών οργανώσεων και λοιπών εμπλεκομένων φορέων (ΓΟΕΒ, «Μορέας», Διεύθυνση Δασών).

Αντιπαράθεση συντονισμού  για τα αντιπλημμυρικά

Η φραστική διένεξη του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου με τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ηλία Πανταζόπουλο "σημάδεψε" τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Πανταζόπουλος κατηγόρησε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πως δεν ενημερώνει την Τρίπολη για τα αντιπλημμυρικά έργα παρά τις σαφείς εντολές του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ενώ υποστήριξε ότι όταν πήρε τηλέφωνο στη Μεσσηνία η υπάλληλος έλειπε για... μπάνιο. Ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε με σκληρό ύφος τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας εκδίδει ανακοινώσεις για όλα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις της ΠΕ Μεσσηνίας αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και αν κάποιος δεν έμενε στο γράμμα των εντολών του περιφερειάρχη θα μπορούσε να τις αναζητήσει αντί να περιμένει πρωτοκολλημένο έγγραφο από τις μεσσηνιακές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αναστασόπουλος μόνο για... υπερπληροφόρηση αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά θα μπορούσε να κατηγορηθεί, αφού κάθε εβδομάδα εκδίδει ανακοίνωση για τα έργα που έγιναν και θα γίνουν.

Θ.Λ.


NEWSLETTER