Σάββατο, 11 Μαϊος 2013 08:20

Βολές Αγγελάκα για Τατούλη και δημάρχους - Σφυράνε κλέφτικα οι αυτοδιοικητικοί

Βολές Αγγελάκα για Τατούλη και δημάρχους - Σφυράνε κλέφτικα οι αυτοδιοικητικοί

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη επέκρινε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κατηγορώντας τον πως αποφεύγει να συζητήσει και να πάρει θέση στα θέματα που καίνε.

 Ο γ.γ. κατηγόρησε τον περιφερειάρχη και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων: Του καταλόγισε απουσία συζήτησης και ζύμωσης με την κοινωνία, εκτιμώντας πως θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα κατά τη χωροθέτηση.

Απαντώντας σε ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Πατσαρίνου, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ασχολήθηκε με το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ο κ. Αγγελάκας είπε: «Ρωτήστε τον κ. Τατούλη γιατί δε συζητήθηκε. Είδα 3 φορές το "στρίβειν διά του αρραβώνος". Θέματα που κάνουν "τζιζ" δεν τα συζητούν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την Περιφέρεια, πότε θα δεήσει. Θα προχωρήσουμε χωρίς το Περιφερειακό».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την Περιφέρεια, σημειώνοντας: «Για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ζύμωση με την κοινωνία δεν υπάρχει. Οταν θα έρθει η ώρα της χωροθέτησης για τη μόνιμη λύση, να δείτε τι θα γίνει!».

Ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης έστρεψε τα βέλη του ευρύτερα σε δημάρχους και περιφερειάρχη και για το θέμα της απένταξης μη ώριμων έργων από το ΕΣΠΑ: «Ορισμένοι αυτοδιοικητικοί σφυράνε κλέφτικα, γιατί έχουν τις εκλογές και δε θέλουν να απεντάξουν έργα. Αν δεν πάρουν τις ευθύνες, θα τις πάρει η κυβέρνηση».