Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 09:52

Σε αργία ο Παπαηλιού για "ανάρμοστη συμπεριφορά"

Σε αργία έχει τεθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο πρώην προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Γιώργος Παπαηλιού - πολιτικός μηχανικός και στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Παπαηλιού «τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία από 01-04-2013 (χρόνος που κοινοποιήθηκε στον υπάλληλο το παραπεμπτήριο έγγραφο), επειδή έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από την άσκηση πειθαρχικής δίωξης με το υπ ́ αριθμ. ΕΜΠ 5377/20-3-2013 παραπεμπτήριο έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 107 παρ.1 περ.ε του Ν.3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Ν.4057/2012. Από την κοινοποίηση της παρούσης και για όσο χρόνο διαρκεί η αργία, παύει η άσκηση των καθηκόντων του ως άνω υπαλλήλου, κύριων και παρεπομένων».
Το πειθαρχικό παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς σχετίζεται με δηλώσεις του κ. Παπαηλιού επικριτικές προς το πρόσωπο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, έπειτα από αναφορές του τελευταίου περί επίορκων υπαλλήλων που αναφέρονταν και στο πρόσωπό του.
Ο πρώην προϊστάμενος της ΔΕΚΕ δε θέλησε για την ώρα να κάνει κάποια δήλωση ή σχόλιο, καθώς, όπως μας είπε ότι δεν έχει παραλάβει κανένα έγγραφο για την αργία, αλλά απλά το διάβασε στη "Διαύγεια" της Περιφέρειας, όπου δημοσιεύτηκε.