Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 09:39

Μηχανισμός Νικολάκου "καπέλο" στον Αλευρά

Μηχανισμός Νικολάκου "καπέλο" στον Αλευρά

Γραφείο στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στον 4ο όροφο, ετοιμάζει η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Παρήγγειλε μάλιστα και το ταμπελάκι που θα μπει στην πόρτα του γραφείου της. Ολο αυτό όμως δεν το γνώριζε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, κάτι που προκάλεσε σχόλια κι αντιδράσεις, καθώς επιβεβαιώνεται ότι οι σχέσεις του κ. Αλευρά με την κ. Νικολάκου -πιθανόν και με την ηγετική ομάδα της Περιφέρειας- δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο. Αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που η οφειλή για τα καύσιμα των αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, πάνω από 30.000 ευρώ, και το πρατήριο που προμηθεύει αναγκάστηκε χθες να βάλει καύσιμα μόνο στα οχήματα που κινήθηκαν για επείγουσες ανάγκες.
Για το γραφείο της κ. Νικολάκου στο Διοικητήριο και την πρόθεσή της να βρίσκεται σε αυτό και να μην ανεβαίνει στην Τρίπολη, τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα, καταγράφονται αντιδράσεις: Αφορούν το ότι με την παρουσία της θα μπορεί να "καπελώνει" τον κ. Αλευρά, που θεσμικά έχει την ευθύνη της διοίκησης των υποθέσεων της Μεσσηνίας. Πρόκειται να στήσει, όπως της καταλογίζουν, ένα άλλο κέντρο διοίκησης και ελέγχου των πραγμάτων, χωρίς ο καθ’ ύλην αρμόδιος να γνωρίζει τι θα γίνεται. Οπως δεν γνώριζε και για την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα άλλο γραφείο, λίγα μέτρα πιο πέρα από το δικό του, και το έμαθε τελευταίος κι από σπόντα.
Κάποιοι συσχετίζουν τη δημιουργία του γραφείου της κ. Νικολάκου με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και τον έλεγχο της Μεσσηνίας, που θέλει να την έχει από κοντά η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης - καθώς ο νομός δε θεωρείται φιλικός απέναντί τους.
Η κριτική, πέρα από το πολιτικό και παρασκηνιακό μέρος, εδράζεται και στο νόμο. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες δεν μπορούν να στήνουν γραφεία σε Περιφερειακές Ενότητας της αρεσκείας ή της καταγωγής τους. Δηλαδή το ίδιο θα μπορούν να κάνουν αύριο ο Ανδρέας Πουλάς στην Αργολίδα και ο Απόστολος Παπαφωτίου στην Κορινθία; Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο του "Καλλικράτη".
Οσον αφορά τις οφειλές για τα καύσιμα των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Π.Ε. Μεσσηνίας, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Οπως μας είπε η Μαρίκα Παχή, ιδιοκτήτρια του πρατηρίου που προμηθεύει την Π.Ε., το συνολικό χρέος είναι πάνω από 30.000 ευρώ και αφορά οφειλές από τον Αύγουστο του 2011, ολόκληρο το 2012, καθώς και κάποια τιμολόγια του 2013. Πρόκειται κυρίως για καύσιμα - δαπάνες σε αυτοκίνητα της Π.Ε. με τα οποία η κ. Νικολάκου μετακινήθηκε στη διαδρομή Καλαμάτα - Τρίπολη και τις οποίες δεν εγκρίνει, ως μη νόμιμες, το υπουργείο Οικονομικών και η αρμόδια τοπική υπηρεσία, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Χθες το πρατήριο, σε μια προσπάθεια πίεσης να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται, κι ενώ δεν έχουν τηρηθεί οι υποσχέσεις που έχει λάβει, έβαλε καύσιμα μόνο στα αυτοκίνητα που μετακινήθηκαν για επείγουσες εργασίες.